ANPC a încheiat sesiunile de prevenţie şi consiliere a operatorilor economici care activează în domeniul HORECA

F.D.
Miscellanea / 22 aprilie

ANPC a încheiat sesiunile de prevenţie şi consiliere a operatorilor economici care activează în domeniul HORECA

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au încheiat sesiunile de prevenţie şi consiliere a operatorilor economici care activează în domeniul HORECA, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

"În prima săptămână dedicată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pregătirii zonelor turistice din România în vederea primirii turiştilor cu ocazia minivacanţei de 1 Mai - Sărbători Pascale, comisarii ANPC au încheiat sesiunile de prevenţie şi consiliere a operatorilor economici care activează în aceste regiuni, în domeniul HORECA. În perioada 23-30 aprilie 2024, echipele de control din cadrul Comandamentului special creat pentru monitorizarea activităţilor comerciale în minivacanţa de la debutul lunii mai, vor verifica modul în care operatorii economici s-au pregătit pentru a face faţă numărului important de turişti care sunt aşteptaţi aici", se spune în comunicat.

Potrivit ANPC, în perioada 1-6 mai 2024, în cadrul aceleiaşi campanii, vor fi asigurate echipe de permanenţă, în toate zonele menţionate, pentru a răspunde eventualelor reclamaţii sosite din partea consumatorilor.

La întâlnirile desfăşurate în Ploieşti, Braşov, Oradea, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Suceava, Iaşi şi Constanţa, comisarii ANPC, sub coordonarea vicepreşedintelui Sebastian Hotca şi a directorului general Paul Anghel, au discutat cu sute de operatori economici care activează în industria ospitalităţii, pentru a preveni şi combate practicile care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor şi asigurării dreptului acestora de a fi informaţi în mod clar şi precis, în zonele turistice din România.

"Ne dorim ca operatorii economici să înţeleagă importanţa respectării drepturilor consumatorilor, nu numai în această perioadă, şi de aceea ne exprimăm disponibilitatea pentru a explica legislaţia din domeniu. Insistăm pentru consultarea site-ului www.anpc.ro, unde pot fi găsite fişele de control şi ghidurile de bune practici care pot elimina orice confuzie, în ceea ce priveşte acţiunile de control ANPC", a declarat Sebastian Hotca - vicepreşedintele ANPC.

ANPC menţionează că aceste întâlniri demonstrează dorinţa Autorităţii de a veni în sprijinul mediului de afaceri şi de a-i informa cu privire la cele mai noi reglementări în domeniu şi deschiderea către o adevărată colaborare cu operatorii economici care îşi derulează afacerea în spiritul legii şi cu grijă pentru respectarea drepturilor consumatorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb