ANRE:Investiţiile în sistemele de gaze naturale stabilite pentru acest an vor ajunge la 1,665 miliarde lei

S.B.
Miscellanea / 12 aprilie

Investiţiile în sistemele de gaze naturale stabilite pentru acest an vor ajunge la 1,665 miliarde lei

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat investiţii în valoare totală de 1,3 miliarde lei în sistemele de transport şi distribuţie a gazelor naturale pentru anul 2021, iar companiile din domeniu au prevăzut suplimentar faţă de planul anual de investiţii iniţial întocmit sume destinate realizării lucrărilor de extindere şi racordare în valoare totală, până la această dată, de peste 365 milioane lei, informează news.ro.

"În vederea îndeplinirii obligaţiilor ce le revin în conformitate cu prevederile legale, operatorul de transport şi de sistem şi operatorii de distribuţie a gazelor naturale au transmis, iar ANRE a aprobat, planurile anuale de investiţii pentru anul 2021 în valoare totală de 1,3 miliarde lei, care cuprind lucrările ce au ca scop îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă a serviciului, a siguranţei în funcţionare, a eficienţei energetice a sistemelor, precum şi reducerea costurilor de operare şi mentenanţă. Având în vedere noile obligaţii legale, pentru anul 2021, operatorii au prevăzut suplimentar faţă de planul anual de investiţii iniţial întocmit sume destinate realizării lucrărilor de extindere şi racordare în valoare totală, până la această dată, de peste 365 milioane lei, ceea ce reprezintă o suplimentare cu circa 26% a efortului investiţional anual", a informat ANRE.

Astfel, pe partea de transport gaze naturale Transgaz are un plan de investiţii pentru 2021 de 825 milioane lei şi investiţii suplimentare de 13 milioane lei.

Pe partea de distribuţie, Delgaz Grid are un plan de investiţii de 198 milioane lei şi investiţii suplimentare de 72 milioane lei, în timp ce Distrigaz Sud Reţele are un plan de investiţii de 226 milioane lei şi investiţii suplimentare de 238 milioane lei, iar alţii operatori au un plan de investiţii de 51 milioane lei şi investiţii suplimentare de 42 milioane lei.

"În plus, pentru dezvoltarea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale pe teritoriul naţional, prin Ordonanţă de urgenţă nr. 128/2020 aprobată prin Legea nr. 214/2020, a fost instituit Programul naţional de racordare a populaţiei şi clienţilor noncasnici la sistemul inteligent de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de circa 3,872 miliarde lei pentru perioada de programare 2021-2027, care poate fi accesat de unităţile administrativ-teritoriale individual sau în parteneriat, precum şi de asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, pentru înfiinţarea/extinderea/transformarea reţelelor de distribuţie inteligentă a gazelor naturale pentru racordarea consumatorilor casnici şi a clienţilor noncasnici", mai arată ANRE.

Sursele de finanţare pentru acest program sunt fondurile externe nerambursabile în cadrul axei prioritare 8 "Sisteme inteligente şi sustenabile de transport al energiei electrice şi gazelor naturale" din cadrul POIM, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9194
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1766
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5481
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7550
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.2482

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro