ANRE urmează să aprobe revizuirea metodologiei privind majorarea limitei de preţ pe pieţele de energie electrică

V.G.
Miscellanea / 21 septembrie 2022

ANRE urmează să aprobe revizuirea metodologiei privind majorarea limitei de preţ pe pieţele de energie electrică

ANRE, în calitatea sa de autoritate administrativă autonomă, independentă decizional, organizatoric şi funcţional, care are drept obiect de activitate elaborarea, aprobarea şi monitorizarea aplicării reglementărilor obligatorii la nivel naţional necesare funcţionării sectorului şi pieţei de energie şi gaze naturale, se preocupă activ de situaţia funcţionării pieţelor de energie electrică din România în ideea creării condiţiilor optime pentru asigurarea cu energie electrică a clienţilor finali, arată comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, având în vedere preţurile ridicate pe pieţele de energie electrică din ultima perioadă, ANRE, împreună cu autorităţile de reglementare din statele membre ale UE, sub egida ACER, urmează să discute şi să aprobe revizuirea metodologiei care guvernează majorarea automată a limitei de preţ pe pieţele unice de energie electrică pentru ziua următoare (PZU) şi intrazilnice (PI) din Europa. Aceste pieţe au un mecanism automat de ajustare a preţurilor maxime în cazul preţurilor extraordinar de ridicate.

Scopul revizuirii metodologiei este de a limita creşterea preţului maxim pe pieţele spot, permiţând consumatorilor şi participanţilor la piaţă să se adapteze treptat şi mai bine la situaţia deficitului de energie de pe piaţă.

În data de 3 octombrie 2022 ACER organizează un workshop public, în sistem online, în care prezintă părţilor interesate propunerile operatorilor nominalizaţi ai pieţei de energie electrică privind revizuirea regulilor care definesc preţurile maxime şi minime ale pieţelor de energie electrică PZU şi PI (Public consultation).

În vederea elaborării unui punct de vedere centralizat care să reflecte opiniile participanţilor la piaţa din România şi de a-l transmite către ACER, ANRE invită părţile interesate să transmită propuneri şi observaţii pe acest subiect, până la data de 28 septembrie 2022, la adresa de email srpee@anre.ro.

Modificările propuse vor respecta prevederile regulamentului privind piaţa internă a energiei electrice, precum şi a celui privind alocarea capacităţilor şi gestionarea congestionării. Autorităţile de reglementare şi ACER vor evalua dacă modificările propuse sunt adecvate scopului, având în vedere situaţia excepţională a pieţei şi posibila evoluţie a acesteia, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb