Ansett Logistics listează primele sale obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti

G.U.
Piaţa de Capital / 15 septembrie

Ansett Logistics listează primele sale obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti

Ansett Logistics, transportator feroviar de mărfuri cu peste 15 ani experienţă, vine la Bursa de Valori Bucureşti cu primele sale obligaţiuni în valoare de jumătate de milion de euro, conform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital. Obligaţiunile au intrat la tranzacţionare astăzi, 15 septembrie, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare sub simbolul bursier ANS26E. Fondurile atrase de la investitorii din piaţa de capital sunt destinate finalizării achiziţiei unui număr de 125 de vagoane pentru transport materii prime in industria cimentului şi mărirea capitalului de lucru necesar activităţii de transport pe calea ferată.

"Dinamica acestui an, atât în ceea ce priveşte listările de noi companii, cât şi atragerea de fonduri prin intermediul obligaţiunilor corporative, arată potenţialul pieţei de capital. De la începutul anului au fost listate la bursă, pe ambele pieţe, 22 de emisiuni de obligaţiuni corporative şi 6 emisiuni de titluri de stat, cu o valoare cumulată de peste un miliard de euro. Ne bucurăm că Ansett Logistics aduce în atenţia investitorilor, prin listarea obligaţiunilor companiei, un nou domeniu de activitate, cel al transporturilor de mărfuri pe căi ferate", a spus Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Transportul feroviar de marfă are în permanenţă nevoie de investiţii prin achiziţionarea de vagoane, pentru a asigura soluţii logistice eficiente pentru clienţii noştri. Mulţumim Bursei de Valori Bucureşti pentru că ne-a oferit oportunitatea de a ne finanţa prin piaţa de capital", spune Nicolae Alexandru, Director General Ansett Logistics.

Compania a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în aprilie a.c. un număr de 5.000 de obligaţiuni corporative garantate, neconvertibile, dematerializate, cu o valoare nominală de 100 euro. Ansett Logistics a atras de la 29 de investitori suma totală de 500.000 de euro. Obligaţiunile au scadenţa la 29 aprilie 2026 şi o rată anuală a cuponului fixă de 8%, plătibilă trimestrial. Plasamentul privat de obligaţiuni şi listarea au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group, conform raportului de la BVB.

"Astăzi este un 15 septembrie mai special, când clopoţelul semnifică deschiderea sezonului de toamnă pentru listările la care am lucrat în ultima perioadă. Prin listarea obligaţiunilor emise de Ansett Logistics oferim posibilitatea unei investiţii într-unul dintre sectoarele strategice ale economiei, dar slab reprezentate la BVB şi ne referim la transporturi. Din punctul nostru de vedere, proiectul Ansett Logistics are toate ingredientele unui succes: obligaţiunile oferă un cupon care a fost găsit ca fiind foarte atractiv de către investitorii care au participat în plasamentul privat şi, în acelaşi timp, emisiunea este garantată cu un lot de peste 40 de vagoane, evaluate la peste 700 mii euro, practic o acoperire de 140% cu garanţii", a afirmat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Potrivit sursei citate, compania a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 41,1 milioane de lei, în scădere uşoară faţă de 2019 (44,3 milioane de lei). În 2020 compania a înregistrat un profit de 688.190 lei, în scădere faţă de 2019, an încheiat cu un profit de 1,02 milioane de lei.

La nivelul anului trecut cifra de afaceri a fost realizată în proporţie de trei sferturi din serviciile prestate pentru CRH Ciment România, respectiv transporturi feroviare de clinker, cărbune, gips, cocs, zgură sau agregate minerale. Conform Memorandumului de listare a obligaţiunilor, transportul de cereale reprezintă o altă categorie importantă în structura veniturilor, în special ca urmare a înfiinţării în 2013 a companiei Ansett Rail GmbH, cu sediul în Viena. Divizia din Austria a impulsionat segmentul de transport de cereale, componenta cea mai profitabila din punct de vedere al marjei, iniţial cu o flotă în administrare de 35 de vagoane, ajungând în funcţie de cererile clienţilor la administrarea a 400 de vagoane.

În primul semestru din acest an, Ansett Logistics a transportat aproape 300.000 de tone de materii prime şi materiale, folosind cele 175 vagoane proprii, 82 închiriate şi peste 300 vagoane din reţeaua CFR Marfă. Până la finalul acestui an, compania estimează ca va mai închiria încă 70 de vagoane specializate în transport de ciment. Pentru finalul acestui an Ansett Logistics estimează o cifră de afaceri de 44,3 milioane de lei, iar pentru 2022 o cifră de afaceri de 50,1 milioane de lei. Compania are 23 de angajaţi.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. companie micuta, dar care nu s-a "koit" sa-si garanteze propriile imprumuturi, spre deosebire de alte "superstaruri" de pe piata, domeniul in care activeaza e super ok, si probabil daca pe viitor urmaresc o listare, vor avea succes....

    1. Ce,nu-ti place modelul 'genial' de a emite negarantate si a-i baga prin plasamente si alte aventuri?!

      buna sintagma "model genial", intradevar BVB e expert in junk-uri, la o tara preponderent dominata de amatorii de shoarma si pariuri sportive, e firesc sa presupunem ca acelasi lucru se intampla si prin bursa autohtona.

    s-a vazut de la prima tranzactie, prin pret, ca sunt produse ok, desi s-au tranzactionat si cu 105, este evident ca sint o optiune buna pe termen mediu(8% in euro si GARANTATE-produs UNIC la BVB), pacat ca nu sunt prea multe, pentru ca sunt sigur ca 80% nu se vor tranzactiona prea curand.

    In sfarsit intermediaza BRK si ceva domnescu, nu doar sfanta treime de jeguri( CAB FRB REIT)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro