ANSVSA a dat, pe litoral, amenzi de aproape cinci milioane de lei şi a închis 30 de unităţi

V.S.
Miscellanea / 5 septembrie 2023

ANSVSA a dat, pe litoral, amenzi de aproape cinci milioane de lei şi a închis 30 de unităţi

Inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi de aproape cinci milioane de lei, în urma controalelor făcute pe litoral în timpul sezonului estival, iar peste 30 de unităţi au fost închise, potrivit News.ro.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că în perioada 26 iunie - 3 septembrie, inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 2.245 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

"În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor", a transmis ANSVSA.

Sursa citată a menţionat că pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 471 de unităţi, cu amenzi în valoare de 4.962.200 de lei. De asemenea, au fost emise 22 de ordonanţe de interzicere a activităţii, 11 ordonanţe de suspendare a activităţii şi nouă avertismente.

Totodată, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 2.125 de kilograme (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).

"Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reuşind să realizeze dezideratul propus, zero toxiinfecţii alimentare", a mai transmis ANSVSA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pentru inspectori ANSVSA doar mancarea si bautura conteaza!

    weekend-ul trecut m-am umplut de paduchi de pe salteaua sezlongului in statiunea Mamaia,

    pe astia! oare cine trebuie sai controleze daca dezinfecteaza saltelele.. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5749
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1357
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9082
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.1460

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb