Antibiotice atrage fonduri de 4,1 milioane lei din PNRR pentru producţia de energie verde

T.B.
Piaţa de Capital / 7 iunie

Antibiotice atrage fonduri de 4,1 milioane lei din PNRR pentru producţia de energie verde

Proiectul pentru construcţia unei capacităţi de producţie de 2,5 MWh a energiei electrice prin sistem fotovoltaic a fost depus de compania Antibiotice pentru finanţare şi selectat pentru a primi fonduri nerambursabile în urma apelului competitiv PNRR/2022/C6/M ENERGIE/I1.

Finanţarea se ridică la valoarea de 4.078.620 lei şi este acordată de către Ministerul Energiei din fonduri europene aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Valoarea totală a proiectului este estimată la 13.775.806 lei, diferenţa urmând a fi asigurată din fondurile proprii ale companiei.

Capacitatea de producţie a energiei electrice din surse regenerabile (energie solară) va fi amplasată pe platforma industrială a companiei Antibiotice şi se va întinde pe o suprafaţă construită de 31.428 m2 prin instalarea de 4680 panouri fotovoltaice.

Odată finalizată, această investiţie va asigura producerea unei cantităţi anuale de energie electrică care va acoperi 26,4% din necesarul funcţionării platformei industriale de la Iaşi (prin raportare la consumul înregistrat în anul anterior).

Dezvoltarea durabilă a companiei care să asigure conservarea resurselor pentru generaţiile viitoare şi un mediu sănătos reprezintă o direcţie principală a strategiei de sustenabilitate a Antibiotice în anul 2023 şi în perspectiva anilor 2030.

"Tot în acest an, ne-am propus şi implementarea unui ansamblu de panouri fotovoltaice pe clădirile din companie, astfel încât producţia de energie verde care să asigure autonomia din punct de vedere energetic să crească până la aproximativ 35% din necesarul platformei industriale. Aceste două investiţii vor fi realizate cu aplicarea principiului DNSH - Do No Significant Harm (a nu prejudicia în mod semnificativ) care presupune să construim sustenabil, în condiţii de siguranţă şi eficienţă, în aşa manieră încât să nu fie afectat mediul, pe toată durata şi în toate fazele proiectului, de la proiectare, până la etapa de dezafectare", a precizat Sebastian Costea, manager Proiecte Strategice.

Recent, compania Antibiotice a mai primit o finanţare nerambursabilă acordată de statul român pentru o nouă capacitate de producţie şi cercetare pentru fabricaţia de soluţii sterile injectabile şi produse topice sterile.

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7430
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1499
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7323
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb