BURSA Analytics

Antibiotice - cel mai bun randament din BET-XT

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 4 aprilie

Antibiotice - cel mai bun randament din BET-XT

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 26 MARTIE - 2 APRILIE 2024

Compania şi-a bugetat pentru acest an un profit în creştere cu 27%, faţă de cel din 2023

Anul trecut producătorul de medicamente şi-a dublat profitabilitatea

Titlurile producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) au înregistrat un randament de 7,71%, în perioada 26 martie - 2 aprilie 2024, în raport cu moneda euro, fiind astfel acţiunile cu cea mai bună evoluţie din indicele BET-XT, în perioada avută în vedere.

Compania a anunţat punerea în funcţiune a unei centrale electrice fotovoltaice de 2,5 MW, investiţie ce face parte din strategia de dezvoltare durabilă a Antibiotice. Centrala electrică asigură producerea unei cantităţi anuale de energie electrică care va acoperi 26,4% din necesarul funcţionării platformei industriale de la Iaşi, prin raportare la consumul înregistrat în anul 2021. Investiţia totală s-a ridicat la 11,8 milioane lei, din care patru milioane lei au fost fonduri europene din PNRR, diferenţa fiind asigurată de companie.

Tot în acest an, Antibiotice va implementa un ansamblu de panouri fotovoltaice cu o putere de 1,2 MW, astfel încât producţia de energie verde să asigure autonomia din punct de vedere energetic până la aproximativ 35% din necesarul platformei industriale, conform raportărilor societăţii de la BVB.

Conducerea companiei a propus distribuirea sumei de 31 milioane lei ca dividende

Antibiotice Iaşi şi-a bugetat pentru acest an venituri totale de 725,2 milioane lei, cu 13% peste cele din 2023 şi un profit de 103,7 milioane lei, în creştere cu 27% comparativ cu cel de 81,5 milioane lei de anul trecut. Pentru anii 2025 şi 2026 profitul bugetat de conducerea Antibiotice este de 117,1 milioane lei şi 137 milioane lei, potrivit documentelor companiei.

Rezultatul net al anului trecut al producătorului de medicamente din Iaşi a fost dublu faţă de cel din anul 2022, de 38,5 milioane lei. Printre elementele ce explică majorarea puternică a profitabilităţii Antibiotice se numără creşterea vânzărilor în piaţa internaţională, optimizarea structurii de vânzare în piaţa internă, renegocierea parteneriatelor cu distribuitorii şi creşterea vânzărilor într-o structura optimă atât pe segmentul hospital, cât şi pe segmentul retail, conform raportului societăţii.

În data de 17 aprilie, acţionarii companiei sunt convocaţi la adunarea de bilanţ, cu propunerea distriburii sumei de 30,9 milioane lei ca dividende. Valoarea dividendului brut pe acţiune de 0,04606825 lei care, raportat la preţul de închidere al titlurilor ATB de astăzi, de 1,68 lei, echivalează cu un randament brut de 2,5%.

De asemenea, acţionarii mai au pe ordinea de zi alegerea membrilor Consiliului de Administraţie pentru o perioadă de patru ani, prin metoda votului cumulativ.

Statul Român, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53% din producătorul de medicamente.

Indici - BET-XT s-a apreciat cu 1,5%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 26 martie - 2 aprilie 2024, cu 1,45%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 0,51%, în intervalul 26 martie - 2 aprilie 2024. Indicele BET XT s-a apreciat cu 1,5% în perioada menţionată.

Armatura - pe poziţia a doua în topul randamentelor de la BVB

În topul randamentelor de la BVB din intervalul 26 martie - 2 aprilie 2024 se situează titlurile Armatura, ce au crescut cu 58,96%. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Mecanică Fină, cu o creştere de 8,28%.

Fonduri de investiţii - randament de 1,92% ETF BET Patria-Tradeville

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 25 martie - 1 aprilie 2024, este condus de titlurile ETF BET Patria-Tradeville, cu o apreciere de 1,92%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat Certinvest BET-FI Index, ce a înregistrat o apreciere de 1,92%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest XT Index, care au urcat cu 1,91%.

Bitcoin - scădere de 5,95%

Bitcoin a înregistrat o depreciere de 5,95%, în intervalul 26 martie - 2 aprilie 2024, în raport cu moneda euro

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 4,10%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,01%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Scumpe medicamentele domnule!

  1. Asa e! Sanatatea e ieftina, spre moka.

   Cind ai 20 de ani. 

   Scump atb, p/e 16. Dar stai sa vezi, medlife. Cu profitul bugetat, sare de 100 la p/e. Si de 4 ori valoarea contabila. Cu o marja de profit penibila!

   Prin comparatie, atb ar trebui sa fie 10 lei 

   Bun, teoretic lucrurile stau exact asa cum spui dar totusi practic ele stau altfel si iata ca Medlife creste de 3 zile si probabil nu va scadea prea curand sub 4 lei. Deci?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb