Antony Blinken a prezentat un plan de modernizare a diplomaţiei americane, axat pe securitatea cibernetică, multilateralism şi criza climatică

G.U.
Internaţional / 28 octombrie

Antony Blinken a prezentat un plan de modernizare a diplomaţiei americane, axat pe securitatea cibernetică, multilateralism şi criza climatică

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a prezentat ieri un plan de modernizare a diplomaţiei americane care se va axa pe securitatea cibernetică, multilateralism şi criza climatică, transmite EFE, conform Agerpres.

Blinken, care şi-a preluat mandatul la începutul acestui an, a remarcat într-un discurs la Institutul pentru Serviciu Extern din Arlington (Virginia) că va fi extrem de important ca întreaga capacitate a diplomaţiei americane să se concentreze în ''arii-cheie pentru securitatea naţională'', cu scopul de a o face ''mai flexibilă, eficientă şi diversă''.

Pentru a realiza acest obiectiv, Antony Blinken a cerut o creştere de 50% a bugetului alocat tehnologiei informaţiei şi crearea unui Birou pentru Spaţiul Cibernetic şi Politică Digitală.

''Vrem să ne asigurăm că tehnologia lucrează pentru democraţie, luptă împotriva dezinformării, apără libertatea internetului şi reduce folosirea defectuoasă a tehnologiei informaţiei'', a explicat el.

Totodată, şeful diplomaţiei americane a menţionat că va consolida pregătirea în domeniul schimbărilor climatice şi va crea poziţii diplomatice dedicate exclusiv acestui subiect în ţări de importanţă crucială precum India sau Brazilia.

În fine, Blinken a subliniat angajamentul administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden faţă de multilateralism, aspect ignorat de predecesorul său Donald Trump (2017-2021).

''Dacă nu ne implicăm în instituţiile internaţionale, atunci vom lăsa un vid care va fi probabil umplut de alţii care poate că nu ne împărtăşesc valorile sau nimeni nu o face şi atunci irosim avantajele acţiunii colective'', a apreciat Antony Blinken.

Pentru atingerea acestui obiectiv, a fost creat un nou birou în cadrul Departamentului Organizaţiilor Internaţionale, menit să ne asigure că ''fie noi, fie partenerii noştri cei mai apropiaţi pot câştiga alegeri (în organizaţii internaţionale - n.r.) pentru a conduce instituţii-cheie''.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro