Antony Blinken: "SUA lucrează pentru a pune în funcţiune coridorul de ajutor maritim spre Gaza"

R.S.
Internaţional / 14 martie

Antony Blinken: "SUA lucrează pentru a pune în funcţiune coridorul de ajutor maritim spre Gaza"

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat ieri că Statele Unite lucrează pentru a coordona un efort multinaţional de a înfiinţa un coridor de ajutor maritim spre Gaza ca parte a strategiei americane de "inundare a zonei" cu asistenţă umanitară, informează Reuters.

Preşedintele Joe Biden a anunţat săptămâna trecută planurile ca armata americană să înfiinţeze un doc pe coasta mediteraneană a Fâşiei Gazei care va permite distribuirea a până la două milioane de mese pe zi, potrivit Reuters.

Blinken a susţinut ieri o videoconferinţă cu oficiali din Cipru, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Uniunea Europeană şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a discuta despre punerea în funcţiune a noii rute, conform Reuters.

De asemenea, SUA lucrează cu Israelul pentru acest coridor, susţinut şi de Germania, Grecia, Italia, Ţările de Jos şi Canada, dar va dura timp pentru a stabili coridorul, a declarat Blinken reporterilor de la Departamentul de Stat, informează Reuters.

"Vreau să subliniez că este o completare, nu un substitut pentru alte modalităţi de a introduce asistenţă umanitară în Gaza şi, în special, rutele pe uscat rămân cea mai importantă modalitate de a face să pătrundă asistenţa şi apoi pentru a ajunge la oamenii care au nevoie de ea", a adăugat secretarul de stat american, notează Reuters.

Administraţia preşedintelui Joe Biden se confruntă cu critici din ce în ce mai mari pentru sprijinul militar acordat Israelului, chiar dacă face eforturi pentru un acces umanitar sporit în Fâşia Gaza, relatează Reuters.

Antony Blinken a mai spus că Israelul trebuie să deschidă cât mai multe puncte de trecere terestre, menţionând că transporturile în nordul Fâşiei Gazei au început săptămâna aceasta printr-o trecere cunoscută sub numele de "Poarta 96". Armata americană a lansat, de asemenea, alimente din avioane, precizează Reuters.

"Concluzia este că trebuie să vedem... inundarea zonei când vine vorba de asistenţă umanitară pentru Gaza", a spus Blinken, adăugând că Washingtonul continuă să susţină un acord care ar presupune o pauză temporară în lupte şi eliberarea ostaticilor care mai sunt deţinuţi în Fâşia Gaza, menţionează Reuters.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De coridor de pace in Ucraina oare nu se poate ocupa USA,

    sa nu mai pierdem vieti omenesti degeaba,

    si sa adancim recesiunea economica in Europa 

    1. Pai nu-i lasa rusii sa se ocupe!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb