Antrenamentele pe ZOOM, alternativa pentru mersul la sală

G.B
Miscellanea / 11 octombrie 2021

Cori Grămescu

Cori Grămescu

Creşterea numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, precum şi noile restricţii anunţate de autorităţi fac ca toţi mai mulţi oameni să renunţe la antrenamentele executate la sală. În acest context, Cori Grămescu, antrenor de pilates şi coach de lifestyle şi nutriţie ne îndeamnă să nu renunţăm să facem mişcare şi ne dezvăluie secretul unui program de sport fără riscuri ce poate fi executat în confortul casei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, antrenamentele on-line reprezentă o alternativă excelentă pentru sportul făcut la sală dacă acestea sunt gândite special pentru acasă, cu exerciţii simplificate şi uşor de executat. Chiar dacă prezenţa fizică la sală are avantajul feedbackul instantaneu al instructorului asupra corectitudinii executării exerciţiilor, antrenorul de pilates Cori Grămescu ne oferă alternative de antrenamente pe care le putem face cu uşurinţă acasă.

"În funcţie ne nivelul de pregătire şi de motivaţia fiecăruia putem opta pentru antrenamente live pe zoom, sau antrenamente on-line înregistrate. Recomandarea mea este însă să optăm de fiecare dată când avem posibilitatea pentru antrenamente live pe zoom ale sălilor de fitness care oferă programe adaptate pentru acasă, adică exerciţii fără accesorii, cu coregrafii simplificate şi ritm de execuţie mai lent şi din care au fost eliminate mişcările cu potenţial de accidentare. Toate aceste modificări creează o rutină de sport deopotrivă corectă, eficientă, dar mai ales sigură. În plus, accesarea unei clase pe zoom oferă clienţilor posibilitatea de a fi urmăriţi şi corectaţi în timp real de antrenorul lor preferata, la fel ca la sală", explică Cori Grămescu, antrenor de pilates şi fondator LadyFIT.

Indiferent dacă vorbim de antrenamente live pe zoom sau de antrenamente on-line înregistrate, Cori Grămescu atrage atenţia că avem nevoie de aceeaşi preocupare activă pentru forma de execuţie a exerciţiilor pe care o avem atunci când mergem la sală.

"Este foarte important ca atunci când ne antrenăm acasă să nu uităm să ducem mişcările până la capăt, să menţinem postura şi mai ales să respirăm corect, pentru a nu resimţi rapid oboseala. De asemenea, trebuie să alternăm tipurile de efort fizic, exerciţii cu greutăţi pentru tonus muscular şi masă musculară de bună calitate, antrenamente cardio low impact, precum şi exerciţii pentru reechilibrare posturală cum sunt clasele de pilates sau cele pentru relaxare şi mobilitate, adică stretching sau yoga", spune Cori Grămescu.

Antrenorul de pilates Cori Grămescu dezvăluie 3 reguli de aur pentru un antrenament făcut acasă fără riscuri de accidentare.

1. Monitorizarea mişcărilor. Pentru a vedea dacă avem postura corectă şi executăm corect mişcările, Cori Grămescu recomandă să ne antrenăm în faţa unei oglinzi în care să ne observăm sau să ne folosim de ecranul laptopului pe post de oglindă.

2. Încălţăminte adecvată. "Acasă putem face fără probleme antrenamente statice pentru tonus şi rezistenta musculară, sau clase cardio low impact. E foarte, dar foarte important sa ne antrenam în încălţăminte sport adaptata antrenamentului pe care îl facem. De exemplu, dacă ne antrenăm în şosete riscăm să alunecăm şi astfel să apară întinderi musculare", detaliază Cori Grămescu.

3. Un spaţiu de antrenament propice. Chiar dacă ne antrenăm într-un spaţiu de 3-4 metri pătraţi este important să avem loc să facem exerciţiile în bune condiţii. Aşadar, antrenorul de pilates Cori Grămescu recomandă să dăm deoparte obiectele care n-ar putea incomoda cum sunt măsuţele de cafea, obiectele de decor sau ghivecele cu flori. De asemenea, potrivit specialistului ideal este să ne

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro