Antreprenorii, pregătiţi pentru vaccinarea anti-Covid

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 12 ianuarie

Antreprenorii, pregătiţi pentru vaccinarea anti-Covid

Vaccinul anti-Covid19 este opţional şi nu poate fi subiect de discriminare, a afirmat, ieri, Daniel Mischie, preşedintele HORA, care a adresat un apel către cetăţeni să se vaccineze, pentru ca societatea românească să revină la normal şi pentru ca industria ospitalităţii din ţara noastră să îşi reia activitatea la parametri optimi.

Referitor la zvonurile conform cărora patronii din domeniul HoReCa vor putea concedia pe angajaţii care nu vor să se vaccineze, Daniel Mischie a spus:

"Să fim foarte clari: vaccinul este opţional în această ţară. Nu este obligatoriu. Noi încurajăm oamenii şi le explicăm că, dacă dorim să revenim la viaţa normală, putem grăbi acest proces prin vaccin. Operatorii din industrie nu vor obliga angajaţii să se vaccineze, nu există această intenţie din punctul de vedere al operatorilor din HoReCa. Acest vaccin este opţional şi nu poate fi subiect de discriminare. Deci nu poate participa la această conferinţă de presă doar cine este vaccinat, nu poate servi la masă doar cine este vaccinat, nu se poate urca în autobuz numai cine este vaccinat".

Reprezentantul antreprenorilor din domeniul HoReCa a mai susţinut că problema nu este că populaţia nu ar dori să se vaccineze, ci riscul ca vaccinul să nu ajungă pentru toţi cei care vor să se vaccineze.

"Riscul să ai o probemă medicală, să te infectezi cu COVID şi să ajungi să ai nevoie de asistenţă medicală este astăzi de o sută de unităţi. În momentul în care faci vaccin, riscul scade mult. Deci eu sunt convins că problemele vor fi din punctul de vedere al organizării, ca să facă faţă. Pentru că în stadiul 3 (n.r. - al campaniei naţionale de vaccinare), când se va da drumul pentru întreaga populaţie, vom fi preocupaţi să prindem vaccinul" - a mai spus Daniel Mischie, lider al patronatului HORA.

În cadrul aceleeaşi conferinţe de presă, medicul Raluca Zoiţanu, preşedinta Patronatului Medicilor de Familie, a arătat că "nu va fi o problemă că 1-2 oameni dintr-o companie nu vor să se vaccineze, îşi vor asuma riscul bolii şi boala este un pericol, vaccinul nu este un pericol".

"Refuzul absolut nu ştim în ce procent va fi, dar cea mai mare parte a oamenilor sunt ezitanţi, pentru că nu au suficiente răspunsuri la întrebările pe care le au, întrebări generate de social media, de curentul clar antivaccinist concertat pentru a induce neîncredere în vaccin, precum şi de comunicarea chiar şi prin media, prin personalul medical nesigură. Dar încercăm să le explicăm oamenilor că nu se întâmplă nimic rău dacă te vaccinezi şi atunci nu cred că vom mai avea această problemă cu ceea ce facem cu cei care nu se vaccinează pentru că în final probabil că nu va fi un număr atât de mare al celor care nu se vaccinează. Şi oricum pentru a putea reveni la un nou normal avem nevoie de o rată a vaccinării de 70%-80%, deci nu de chiar 100%, idealul este să avem 100% vaccinare. Dar nu va fi o problemă că 1-2 oameni dintr-o companie nu vor să se vaccineze, îşi vor asuma riscul bolii şi boala este un pericol, vaccinul nu este un pericol", a spus Raluca Zoiţanu.

Un semnal pro-vaccinare a dat şi Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

"Transmit un mesaj către antreprenori, către întreprinderile mici şi mijlocii, către angajaţi, de susţinere a campaniei de vaccinare. Specialiştii din domeniul medical afirmă că vaccinurile sunt sigure, iar noi susţinem această campanie de vaccinare ce reprezintă şansa de a depăşi această epidemie. (...) Noi credem că atât antreprenorii, cât şi angajaţii, îşi doresc această campanie de vaccinare. Oamenii de afaceri îşi doresc cu rapiditate vaccinarea, iar angajaţii în egală măsură", a declarat, ieri, Florin Jianu.

Amintim că, începând cu 15 ianuarie 2021, se va intra în etapa a doua a campaniei naţionale de vaccinare, etapă care cuprinde atât persoanele de vârsta a treia, vulnerabile, persoanele cu diferite boli cronice, cât şi angajaţii companiilor din domeniile esenţiale, care au un anumit grad de expunere la infectarea cu Sars-Cov 2.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Lucrătorii din marcheturi și magazine care au ca obiect de activitate vînzarea de produse alimentare sunt sau nu incluși în faza a două?Mulțumesc frumos !

    Mischie bate câmpii. Problema antreprenorilor romani e că mor de foame, nu că nu sunt vaccinați. La ce ii ajută vaccinul dacă pun lacătul pe firma?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro