Antreprenorii sociali şi cei din industriile creative au acum o platformă de crowdfunding gratuită: consolid8, dezvoltată la iniţiativa fonduri-structurale.ro

J.P.
Miscellanea / 17 noiembrie 2020

Antreprenorii sociali şi cei din industriile creative au acum o platformă de crowdfunding gratuită: consolid8, dezvoltată la iniţiativa fonduri-structurale.ro

Echipa fonduri-structurale.ro, liderul în informare şi consultanţă privind finanţările nerambursabile de 14 ani, lansează consolid8 - prima platformă de crowdfunding prin recompense dedicată finanţării start-up-urilor sociale şi celor din industriile creative din România.

Iniţiativa vine în ajutorul celor care au nevoie cel mai mult în această perioadă de surse alternative de finanţare, oferindu-le un instrument gratuit, în primele 6 luni, prin care îşi pot dezvolta proiectele cu ajutorul direct al comunităţii lor, conform unui comunicat de presă.

Dragoş Jaliu, co-fondatorul consolid8: "Lucrăm de 14 ani cu antreprenorii, iar anul acesta ne-am dat seama că acum, mai mult ca oricând, proiectele şi business-urile la început de drum au nevoie de susţinerea noastră, a tuturor. Experienţa în domeniul fondurilor nerambursabile ne-a ajutat să creăm de la 0, în câteva luni, o platformă de crowdfunding pentru antreprenorii sociali şi cei din industriile creative. Prin consolid8, pe lângă descoperirea de proiecte inovatoare şi cu viziune care au nevoie de susţinere, dorim să atragem atenţia asupra rolului important pe care îl putem avea noi toţi, atât companiile şi cât şi persoanele fizice, în dezvoltarea afacerilor care aduc un impact social pozitiv în comunitate."

Orice antreprenor social sau din industriile creative poate derula campanii de finanţare pe consolid8, dacă ideea sa de afaceri generează valoare pentru comunitate. Proiectele care respectă criteriile de eligibilitate vor primi consultanţă şi suport de la echipa fonduri-structurale.ro şi de la experţi în domeniu, facilitându-le înscrierea pe platformă şi ajutând la promovarea campaniilor.

Pe platformă se vor derula între 2 şi 5 campanii de crowdfunding simultan, înscrierea şi promovarea acestora pe platformă vor fi gratuite, până la finalul lunii mai 2021, iar susţinătorii au la dispoziţie mai multe recompense de diverse valori din care pot alege, în schimbul contribuţiei la finanţarea proiectelor. Ulterior, dacă campania va strânge suma cerută, beneficiarul campaniei va primi direct suma în contul său, prin parteneriatul cu platforma de plăţi online Stripe, iar susţinătorii vor primi produsele sau serviciile pentru care au optat, direct de la acesta.

În acest moment, pe platformă există două campanii. Una dintre ele este iniţiată de Asociaţia Moara de hârtie, echipa care creat la Comana, în apropiere de Bucureşti, 10 ateliere prin care promovează meşteşugurile tradiţionale româneşti, precum realizarea de hârtie manuală, legătorie de carte şi tiparul manual. Iniţiatorii şi-au propus să completeze Ansamblul Moara de hârtie - Satul meşteşugurilor - prin deschiderea unui restaurant care foloseşte doar ingrediente de sezon de la producători locali.

A doua campanie aparţine lui Andrei Lasc, tânărul care aduce poezia în viaţa prietenilor săi de pe platforma online Facebook. Prin campania de crowdfunding pe platforma consolid8, Andrei doreşte să strângă banii necesari pentru a-şi lansa a doua carte la care lucrează de mai mulţi ani, numită simplu, Poevie.

Persoanele care vor să îşi înscrie ideea de afaceri pe platformă sau vor să susţină proiectele care derulează campanii de finanţare, o pot face pe site-ul www.consolid8.ro, urmărind paşii din ghidul aplicantului şi cel al susţinătorului.

Partenerii strategici ai proiectului sunt Ashoka România, Avaelgo, Firon Bar-Nir, Galeriu & Partners PR, Nod Makerspace, Social Innovation Solutions, Start-up.ro, WII.

Parteneri media: Bursa, IQads, SMARK, Spotmedia, Viitorul României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro