Antreprenorul britanic Sanjeev Gupta promite investiţii mari în România

F.C.
Companii / 09 noiembrie 2018

Sanjeev Gupta

Sanjeev Gupta

Industriaşul britanic Sanjeev Gupta a promis vienri că GFG Alliance va face investiţii semnificative în România, care vin să completeze planurile sale de dezvoltare ale combinatului siderurgic de la Galaţi.

Declaraţiile sale urmează întâlnirii pe care Sanjeev Gupta a avut-o cu prim-ministrul Viorica Dăncilă în Bucureşti, în timpul căreia au discutat despre oportunităţile de investiţie din partea GFG în domenii precum energie, infrastructură şi servicii financiare.

Sanjeev a descris întâlnirea cu Primul Ministru ca "deosebit de încurajatoare" şi a menţionat că este determinat să construiască o prezenţă puternică a grupului în România, pe care o consideră o ţară cu "un mare potenţial de creştere". Primul Ministru a discutat cu Sanjeev Gupta detalii referitoare la noul program menit să susţină parteneriatul public-privat, mai mult, şi-a exprimat interesul puternic de a fi implicat în aceste planuri ambiţioase. La întâlnire a participat, de asemenea, domnul Viorel Ştefan, viceprim-ministru.

Domnul Gupta şi-a luat angajamentul de a investi în abilităţile legate de industrie a tinerei generaţii, pentru a susţine astfel creşterea economică, mai ales în centre industriale cheie cum este Galaţi.

Întâlnirea cu doamna Viorica Dăncilă urmează întâlnirii pe care antreprenorul britanic a avut-o ieri la Galaţi cu reprezentanţi ai sindicatelor şi ai echipei de management ai Arcelor Mittal, companie către care GFG Alliance a realizat o ofertă de achiziţie. Tranzacţia se va finaliza la începtul anului 2019, iar Liberty va investi peste 300 de milioane de euro pentru a majora capacitatea de producţie a combinatului cu peste 50%, la aproximativ 3 milioane de tone anual.

Sanjeev Gupta a adăugat "întâlnirile pe care le-am avut cu Primul Ministru şi cu sindicatele au fost productive şi s-au realizat într-o notă pozitivă, iar acum vedem oportunutăţi şi mai mari de a dezvolta combinatul şi de a contribui în mod semnificativ la dezvoltarea oraşului şi a regiunii".

Investiţia de la Galaţi reprezintă o reîntoarcere la rădăcini, a companiei Liberty care în 1992, când Sanjeev Gupta şi-a început cariera derulând afaceri comerciale cu materii prime, inclusiv cu minereu de fier, atât cu Galaţi dar şi cu alţi clienţi din România "sunt foarte entuziasmat să revin aici şi am speranţe mari pentru viitor".

Sanjeev a mai spus că investiţia de la Galaţi, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale. Totodată, acesta va explora şi posibilitatea de a reporni cel de al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro