ANUL ACESTA, Ministerul Muncii propune acordarea a aproape 60.000 de bilete de tratament balnear

Adina Lateş
Miscellanea / 11 ianuarie 2016

Aproape 60.000 de pensionari sau asiguraţi ai sistemului public de pensii vor beneficia de bilete de tratament balnear în acest an, pentru un sejur de 16 zile, suma prevăzută pentru aceste bilete fiind de peste 318 milioane de lei, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a propus, într-un proiect de Hotărâre de Guvern supus dezbaterii publice, ca în unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice să se asigure pentru 2016 un număr de maxim 59.641 de locuri, repartizate pe cel mult 19 serii de trimitere, durata unui sejur fiind de 16 zile.

"În Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016, nr. 340/2015, sunt prevăzute sume cu această destinaţie în valoare de 318.243 mii lei, la capitolul «Asigurări şi asistenţă socială», titlul Asistenţă socială- Ajutoare sociale în natură. Astfel, din această sumă vor fi asigurate maximum 59.641 locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii asigurate în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferenţa de locuri se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziţie", se arată în nota de fundamentare care însoţeşte documentul.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, se va stabili prin aplicarea unei cote de maximum 15 la sută din totalul biletelor.

Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii, beneficiar al prevederilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

Proiectul de act normativ mai stabileşte că, în perioada unui an calendaristic, fiecare persoană îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se va face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, iar decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se va face de către Casa Naţională de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9149
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.8944

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb