Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

ANUL ACESTA:Numărul locurilor de muncă oferite de IMM-uri, creştere de peste 60%

T.T.
Companii /

Numărul locurilor de muncă oferite de IMM-uri, creştere de peste 60%

Companiile mici şi mijlocii din ţara noastră au înregistrat, de la începutul anului şi până în prezent, peste 87.000 de locuri de muncă vacante, în creştere cu mai mult de 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reiese dintr-o analiză realizată de către reprezentanţii unei platforme de recrutare online, se arată într-un comunicat al eJobs.

"Companiile mici şi mijlocii au avut un an de creştere impresionantă şi au ieşit la 'vânătoare' de candidaţi, oferind, în multe cazuri, condiţii similare cu marii jucători multinaţionali. Vorbim aici nu doar de pachete salariale şi beneficii extra-salariale, ci şi de perspective de dezvoltare, flexibilitate şi promisiunea unor proiecte atrăgătoare. Din toate aceste motive, şi candidaţii sunt destul de atraşi de joburile din astfel de companii, mai ales cei tineri şi foarte tineri, care caută mai degrabă experienţe care să-i dezvolte decât salarii mari", a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România, citat în comunicat.

Potrivit datelor platformei de recrutare online, în total, aproape 12.500 de IMM-uri au postat cel puţin un anunţ de angajare pe eJobs.ro în intervalul ianuarie - iulie 2019.

Cele mai multe locuri de muncă au fost postate de către companiile care activează în domeniul vânzărilor (2.115), acestea fiind urmate de Resurse Umane (2.100 de locuri de muncă) şi Bănci (1.932). Următoarele în topul celor mai active IMM-uri, din punctul de vedere al angajărilor, sunt companiile din sectorul Achiziţiilor, cele din Alimentaţie/HoReCa şi Transport/Distribuţie.

La polul opus al clasamentului, cu mai puţin de 200 de posturi vacante, de la începutul anului şi până în august, se află companiile cu activităţi în Service-uri şi Reparaţii, cele din Farma, Petrol şi Gaze, respectiv Asigurări.

În prezent, în ţara noastră, activează peste 600.000 de IMM-uri, care cumulează mai bine de jumătate din numărul total de angajaţi de pe piaţă. Salariul mediu net pe care îl câştigă un angajat care lucrează într-o astfel de companie este de aproximativ 700 de euro/lună.

Lansată în anul 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România. eJobs România aparţine companiei Ringier România, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. Pe platforma online există peste patru milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de fani de 290.000 pe Facebook.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS