AOJND:Impozitarea drastică a jocurilor de noroc va determina o scădere a veniturilor din publicitate ale televiziunilor private

S.B.
Miscellanea / 29 iunie

Impozitarea drastică a jocurilor de noroc va determina o scădere a veniturilor din publicitate ale televiziunilor private

Impozitarea drastică a jocurilor de noroc va determina o scădere dramatică a veniturilor din publicitate ale televiziunilor private, odată cu reducerea activităţii operatorilor de jocuri de noroc. Potrivit estimărilor Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND), mai puţin de o treime din sumele alocate publicităţii pe mijloace audio-vizuale va mai rămâne în piaţă, în ipoteza în care numărul operatorilor ar rămâne acelaşi.

De asemenea, sunt în pericol sponsorizările unor competiţii şi/sau echipe de succes din sport, precum fotbal (CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Farul Constanţa, Dinamo Bucureşti, Liga 1), handbal (CSM Bucureşti), Federaţia Română de Hochei şi Federaţia Română de Baschet.

"Impozitarea drastică a jocurilor de noroc nu va afecta numai industria şi jucătorii ci şi domenii adiacente, precum veniturile din publicitate ale televiziunilor sau finanţarea diverselor sporturi, competiţii sau echipe sportive", a declarat Odeta Nestor.

AOJND reaminteşte că, în sistemul actual, România este un exemplu de bună reglementare a domeniului jocurilor de noroc, fapt care a adus venituri semnificative la buget, datorită taxelor plătite atât de jucători cât şi de operatori. Supra-impozitarea ar transforma România într-o ţară neatractivă atât pentru jucători cât şi pentru operatori. Ca efect, după estimările AOJND, va exista o scădere cu aproximativ 50% a taxelor plătite de operatori prin reducerea activităţii, în cazul aplicăriii măsurii. Pe termen scurt şi mediu vor exista pierderi pentru toate părţile, inclusiv pentru Guvern, ale cărui venituri, în loc să crească, se vor reduce.

Însă în primul rând efectul negativ va fi resimţit de jucătorilor care nu vor juca mai puţin însă se vor îndrepta către site-uri nelicenţiate, care nu le oferă protecţia unei legislaţii. Aşadar, aceştia nu vor mai avea siguranţa banilor plasaţi şi nici garanţia că beneficiază de un system reglementat, care adduce claritate şi corectitudine.

"Aşa cum am mai spus, AOJND are expertiza şi disponibilitatea de a fi un partener al Guvernului pentru adoptarea celor mai bune soluţii în interesul tuturor părţilor. Prima condiţie este însă existenţa unui dialog real, susţinut şi onest. Suntem pregătiţi să participăm la discuţii şi avem deschiderea necesară pentru a găsi cele mai bune soluţii", a mai spus Odeta Nestor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Voi si cei din industria farma le vreti binele oamenilor, nu?

    Am vazut ca au devenit tot mai bogati din reclame Ilie Dumitrescu, Contra, Dan Petrescu, Craioveanu, Balint, Ducadam,etc. iar jucatorii de pacanele tot mai saraci.

    Asta ca aveti multi angajati nu tine deloc ca statul se poate lipsi de ei ca si asa nu produc nimic bun pentru societate.

    nu mai are bani familia Augusta Dragic, soţia lui Sacha si de asta faceti tam-tam.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro