Apelul depus de SPUSTV împotriva sentinţei de reprezentativitate a FAIR-MediaSind, respins

V.G.
Miscellanea / 7 decembrie 2022

Apelul depus de SPUSTV împotriva sentinţei de reprezentativitate a FAIR-MediaSind, respins

Curtea de Apel a respins ca inadmisibil apelul depus de sindicatul de casă din Televiziunea Română, SPUSTV, împotriva sentinţei de reprezentativitate a organizaţiei FAIR-MediaSind, informează un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Curtea de Apel Bucureşti, prin Hotărârea definitivă şi irevocabilă, a respins, astăzi, apelul depus de către sindicatul de casă din Societatea Română de Televiziune - SPUSTV împotriva sentinţei de reprezentativitate în sectorul Cultură şi Mass-Media a Federaţiei FAIR-MediaSind, pronunţată de Tribunalul Municipiului Bucureşti nr. 3RZ din 21.10.2021.

Instanta a respins ca inadmisibil apelul depus de SPUSTV şi a consfinţit practic, pe o perioadă de 4 ani, reprezentativitatea organizaţiei pentru acest domeniu.

"De altfel, nu este prima dată când acest sindicat galben foloseşte cotizaţiile membrilor de sindicat pentru a plăti avocaţi cu scopul de a bloca organizaţia noastră să obţină drepturi pentru angajaţii din Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi alte instituţii! Aproape în fiecare an, avocatul Gabriel Uluitu este plătit regeşte din cotizaţiile membrilor SPUS pentru a contesta reprezentativitatea organizaţiei noastre şi, de fiecare dată, instanţa a respins ca inadmisibile sau ca nefondate toate acţiunile depuse. Acelaşi avocat este plătit din fonduri publice cu sume imense şi de către Societatea Română de Radiodifuziune pentru a bloca obţinerea unor drepturi în instanţă pentru angajaţii acestei instituţii!", arată sursa citată.

"Din nefericire, constatăm că încă există pseudo-lideri sindicali care au ca principal obiect de activitate subminarea activităţii sindicale a altor organizaţii serioase, fără a se ocupa de realele probleme ale salariaţilor. Dar este halucinant ca banii membrilor de sindicat să fie folosiţi tocmai în scopul diminuării sau eliminării drepturilor angajaţilor!", se mai arată în comunicat.

În consecinţă, Federaţia FAIR-MediaSind face un apel către toate organizaţiile sindicale din domeniu să i se alăture în vederea negocierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector "Cultură şi Mass-Media", şi, totodată, la încheierea mai multor contracte colective la nivel de instituţii.

În plus, Federaţia FAIR- MediaSind face un apel către membrii SPUSTV să solicite convocarea de urgenţă a Adunării Generale a organizaţiei sindicale pentru a cere lămuriri privind folosirea în alte scopuri a cotizaţiei sindicale de către liderii organizaţiei, precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro