APELUL GREVIŞTILOR DIN TVR CĂTRE CLASA POLITICĂ:Stopaţi interimatul imposturii şi incompetenţei în Televiziunea Română!

J.P.
Miscellanea / 28 octombrie

Stopaţi interimatul imposturii şi incompetenţei în Televiziunea Română!

La întâlnirea cu delegaţia MediaSind TVR, Ramona Săseanu a recunoscut că viaţa angajaţilor este în pericol din cauza nefuncţionării instalaţiilor tehnice, dar consideră că singura soluţie pentru rezolvarea acestei probleme este numirea unui nou Consiliu de Administraţie, conform unui comunicat remis de MediaSind.

Redăm integral comunicatul:

Întrucât viaţa angajaţilor Televiziunii Române este zilnic pusă în pericol din cauza incompetenţei actualei echipe manageriale, mai mulţi membri ai MediaSind TVR, în frunte cu preşedintele filialei din Societatea Română de Televiziune, Sorin Torică, au decis să intre, începând de astăzi, 28 octombrie 2021, în greva foamei. Aceştia cer public preşedintelui

PNL, Florin Câţu şi deputatului Gigel Ştirbu să-şi retragă de urgenţă protejata din fruntea TVR!

La acţiunea grevistă din faţa sediului TVR, au participat, din solidaritate, preşedintele Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, Leonard Octavian Pădureţ, Preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, Cristinel Godinac, secretarul general al SRJ MediaSind, Liviu Grosu. Aceştia au anunţat că vor sesiza organizaţiile naţionale şi internaţionale la care federaţia este afiliată, Confederaţia CNSLR-Frăţia, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi UNI Global UNION, faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor din România în stoparea abuzurilor împotriva membrilor de sindicat din cea mai mare instituţie de presă a statului român, Televiziunea Română.

Speriată de amploarea evenimentului, directorul general interimar Ramona Săseanu, a catadicsit, într-un final, să aibă o întâlnire cu greviştii reprezentanţi de liderii MediaSind TVR, SRJ MediaSind şi de cei ai Federaţiei FAIR-MediaSind. După ce i s-a atras, de mai multe ori, atenţia că nu se află la propriul SRL sau sindicat, ci într-o instituţie publică, unde limbajul de mahala şi ţipetele nu îşi au locul, aceasta a recunoscut, într-un final, că problemele tehnice semnalate de colegii noştri sunt reale, dar a precizat că achiziţiile trebuie aprobate de un Consiliu

de Administraţie. Cu alte cuvinte, în caz de incendiu, nu are cine şi cum să intervină, întrucât partidele politice sunt vinovate pentru întârzierea demarării procedurii pentru numirea unui nou CA. Referitor la abuzurile grave asupra salariaţilor din partea şefului Formaţiei de Intervenţie, salvare şi Prim Ajutor din SRTV, Robert Woitovict, directoarea interimară ne-a informat, ca pe o mare victorie, că problema s-a rezolvat întrucât acesta a depus o cerere de transfer la un alt serviciu!!! Însă, nu a dat nicio explicaţie de tergiversarea cercetării disciplinare cu peste 3 luni, în cazul sesizărilor împotriva abuzurilor de care este acuzat acesta. În schimb, cel mai obraznic cu salariaţii TVR care au apelat la această formă extremă de protest, a fost avocatul angajat abuziv de la Craiova de Ramona Săseanu, Ionuţ Teodorescu, care, la intrarea în instituţie, i-a anunţat că el nu stă de vorbă cu bulangii! Faţă de acest comportament indecent, vulgar, MediaSind TVR va depune o sesizare penală.

Decizia privind intrarea în greva foamei a fost luată ieri, 27 octombrie 2021, în urma refuzului

directorului general interimar, Ramona Săseanu, de a discuta cu angajaţii nemulţumiţi, în prezenţa preşedintelui MediaSind TVR, Sorin Torică. Faţă de această încălcare flagrantă a dispoziţiilor Legii nr. 62/2021, a Codului Muncii şi a Convenţiilor OIM referitoare la drepturile membrilor de sindicat, cei aproximativ 20 de angajaţi au părăsit astăzi, 27 octombrie 2021, sala de şedinţe, lăsând-o pe Ramona Săseanu doar cu acoliţii săi.

Amintim că în data de 20 iulie 2021, mai mulţi angajaţi ai Formaţiei de Intervenţie, Salvare şi

Prim-Ajutor care deservesc sediile Societăţii Române de Televiziune din strada Dorobanţi, Moliere, Doctor Felix şi Jilava, au sesizat-o pe Ramona Săseanu, directorul general interimar, de situaţia gravă care pune în pericol viaţa angajaţilor instituţiei, întrucât TVR a rămas fără instalaţii funcţionale de stins incendii. Mai mult, aceştia solicitau conducerii TVR să intervină de urgenţă şi să pună capăt comportamentului abuziv al şefului formaţiei, Robert Woytovict, care îi consideră pe subalterni "slugi incompetente".

După 3 luni de la sesizare, angajaţii au tras un nou semnal de alarmă către MediaSind TVR, susţinând că situaţia a devenit extrem de gravă, viaţa angajaţilor TVR fiind pusă zilnic în pericol din cauza incompetenţei şefilor: "De o săptămână avem o situaţie extrem de gravă, una ce nu a mai fost întâlnită în ultimii 30 de ani. Una dintre ture funcţionează cu doi pompieri!!! În teorie, pentru că în practică de toată televiziunea se ocupă DOAR UNUL SINGUR! Celălalt

e la staţia de avertizare. Dacă se întâmplă vreun incendiu instituţia este neacoperită în totalitate. Pereş Gheorghe ştie de situaţia asta, dar o acceptă şi nimeni nu îşi asumă nimic. Şi pe celelalte ture situaţia este oarecum asemănătoare, în sensul că sunt zile cu doar doi pompieri. Sunt mai rare, dar sunt. Vă mulţumesc. PS- Se pregătesc răzbunări crunte după ce se va termina cercetarea disciplinară a dlui. Robert Woytovict. Planul este făcut, din ce spun sursele noastre. Urmează să facem armata din nou. Alarme de noapte, teste fizice, ameninţări din partea lui Pereş Gheorghe că dacă nu facem faţă vom fi mutaţi. Unde, doar el ştie..." - se arată în sesizare.

Mai mult, abuzurile de care a fost acuzat şeful Formaţiei de Intervenţie, Salvare şi Prim-Ajutor, Robert Woytovict au rămas nesancţionate de către conducerea interimară, aşa cum, de altfel, au prevăzut în memoriu chiar subordonaţii săi: "De asemenea, o lungă perioadă de timp, orice posibilitate de a ne îndrepta cu plângerile noastre către sindicat (SPUSTV, sindicatul de casă al conducerii-n.n.) a fost blocată de faptul că dl Woytovict era simultan şi lider sindical, în timp ce soţia sa este vicepreşedintele sindicatului din care, încă, facem parte, astfel încât orice sesizare legată de comportamentul lui ar fi fost analizată de soţia sa. Climatul de lucru a devenit unul aproape imposibil de suportat, ajungând să împartă colegii între "proşti" şi "deştepţi" după bunul plac, încălcând astfel toate normele de bună înţelegere între colegi, situaţie care are nevoie de o rezolvare urgentă."

Pe lângă grave carenţe manageriale, şeful compartimentului este acuzat că a impus un program de lucru care determină ca Formaţia de Intervenţie, Salvare şi Prim-Ajutor să devină nefuncţională, întrucât în multe zile sunt doar doi oameni pentru intervenţie pe o tură în sediul central.

Având în vedere aceste situaţii grave care pun în pericol viaţa tuturor angajaţilor TVR, având în vedere lipsa de reacţie şi incompetenţa de care a dat dovadă actuala echipă interimară în soluţionarea problemelor din Televiziunea Română, Sindicatul Român al Jurnaliştilor

MediaSind - Filiala MediaSind TVR reiterează solicitarea făcută partidelor politice de a da dovadă de responsabilitate şi de a numi un Consiliu de Administraţie competent în cea mai mare instituţie publică de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro