Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Aplicaţia de livrări rapide Glovo se lansează în Polonia, după achiziţia PizzaPortal cu 35 milioane euro

D.I.
Companii /

Aplicaţia de livrări rapide Glovo se lansează în Polonia, după achiziţia PizzaPortal cu 35 milioane euro

Aplicaţia de livrări rapide Glovo a anunţat joi că a achiziţionat cea mai mare platformă de livrare a produselor alimentare din Polonia, PizzaPortal, cu 35 milioane euro şi va lansa un al doilea hub de tehnologie şi inginerie în Varşovia.

AmRest Holdings SE, principalul operator de restaurante de franciză multi-brand din Europa, a semnat acordul cu Glovo, care prevede vânzarea a 100% din acţiunile deţinute la restaurantul partener Polska Sp. z o.o., proprietarul platformei de comandă a produselor alimentare PizzaPortal.

"Acordul este evaluat la 30 de milioane de euro, plus un profit de 5 milioane de euro", arată comunicatul.

Start-up-ul cu sediul în Barcelona, care livrează orice, de la produse alimentare la produse farmaceutice, îşi extinde prezenţa în Europa, consolidată cu ajutorul unei recente finanţări seria D, în valoare de 150 milioane de euro.

Co-fondată în ianuarie 2015 de Oscar Pierre şi Sacha Michaud, creşterea Glovo a fost determinată de investiţii de capital de risc. Lansându-se într-un oraş nou la fiecare patru zile în medie, anul trecut, Glovo angajează acum peste 1.300 de persoane şi devine rapid furnizorul de livrare cu cea mai rapidă creştere din America Latină şi EMEA.

De asemenea, Glovo anunţă că plănuieşte să construiască o echipă de ingineri formată din 300 de persoane, prin deschiderea primului său hub tehnologic în afara Barcelonei, în Varşovia, Polonia.

"Glovo intenţionează să înceapă prin angajarea a 40 de noi ingineri şi 50 de experţi tech şi de produs, care lucrează în principal în biroul din Varşovia", se mai precizează în comunicat.

Se preconizează că aceasta va constitui jumătate din capacitatea tehnică a Glovo, cu planuri de extindere ulterioară pe piaţă.

"Glovo continuă să înregistreze o creştere rapidă, iar în urma succesului din runda noastră anterioară de investiţii, continuăm extinderea pe noi pieţe. Odată cu achiziţia PizzaPortal, suntem încântaţi să ne consolidăm în continuare parteneriatul strategic cu AmRest şi suntem încântaţi de oportunităţile pe care le prezintă. Ambiţia noastră este de a conduce fiecare piaţă pe care intrăm şi de a oferi o experienţă de livrare expres de primă clasă pentru utilizatorii, gloverii şi partenerii noştri", spune Oscar Pierre, CEO Glovo.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS