APMGR:"Ne exprimăm dezamăgirea faţă de proiectul privind metodologia de calcul a preţurilor medicamentelor"

George Forcoş
Ziarul BURSA #Companii / 14 octombrie 2016

"Ne exprimăm dezamăgirea faţă de proiectul privind metodologia de calcul a preţurilor medicamentelor"

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) îşi exprimă dezamăgirea faţă de proiectul de Hotărâre de Guvern privind metodologia de calcul a preţurilor medicamentelor lansată în consultare publică şi solicită Ministerului Sănătăţii organizarea unei dezbateri ample cu toate părţile implicate, se precizează într-un comunicat trimis Redacţiei.

"APMGR atrage atenţia că noul proiect este doar o revizuire a vechiului ordin de preţuri şi nu ameliorează în niciun fel situaţia gravă în care se află medicamentele genericele, care rămân discriminate prin aplicarea aceleiaşi duble referenţieri, la cel mai mic preţ din 12 ţări de referinţă şi la 65% din preţul medicamentului inovativ. Schimbarea metodologiei de calcul doar pentru un număr limitat de medicamente, cele aflate pe lista Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ca medicamente esenţiale, nu poate avea un impact benefic atât timp cât acestea vor continuă să fie penalizate de efectele negative ale taxei clawback, aplicată nediferenţiat, atât medicamentelor generice, cât şi celor inovative", se precizează în comunicatul citat.

Potrivit APMGR, mii de medicamente generice esenţiale cu preţuri accesibile vor continua să dispară în mod accelerat de pe piaţă în perioada imediat următoare.

"În loc de o schimbare de abordare a strategiei medicamentului, noua metodologie nu este decât o cosmetizare a vechii politici, al cărui eşec a fost deja dovedit de dispariţia medicamentelor de pe piaţă",a declarat Laurenţiu Mihai, directorul executiv al APMGR. "Facem un apel către Ministerul Sănătăţii şi Primul Ministru Dacian Cioloş de a organiza o dezbatere reală despre modul în care România vrea să asigure accesul la tratament al pacienţilor,"a adăugat acesta.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb