Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Apple a renunţat la planurile de a permite utilizatorilor să cripteze backup-urile dispozitivelor

D.F.
Internaţional /

Apple a renunţat la planurile de a permite utilizatorilor să cripteze backup-urile dispozitivelor

Apple a renunţat, acum doi ani, la planurile de a permite utilizatorilor de iPhone-uri să îşi cripteze integral backup-urile dispozitivelor lor în serviciul iCloud a companiei, în urma unei plângeri a FBI că măsura ar afecta investigaţiile, au declarat şase surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Decizia de acum doi ani a Apple nu a fost făcută publică şi arată măsura în care Apple a dorit să ajute autorităţile americane de aplicare a legii şi agenţiile de informaţii, chiar dacă adoptă o poziţie fermă în disputele legale cu guvernul, prezentându-se drept o apărătoare a datelor şi informaţiilor clienţilor.

Conflictul de lungă durată între investigatorii îngrijoraţi de securitate şi companiile care doresc să protejeze confidenţialitatea datelor utilizatorilor a revenit în centrul atenţiei publice săptămâna trecută, când procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a cerut public Apple, fapt neobişnuit, să deblocheze două iPhone-uri utilizate de ofiţerul de aviaţie saudit care a împuşcat mortal trei americani la baa navală Pensacola, luna trecută.

Preşedintele american Donald Trump a intervenit şi el în acest caz, acuzând Apple pe Twitter că refuză să deblocheze telefoanele folosite de "ucigaşi, traficanţi de droguri şi alţi infractori violenţi".

Senatorii republicani şi democraţi au avut un ton similar în timpul unei audieri din decembrie, avertizând că vor adopta o legislaţie împotriva criptării totale, referindu-se la dovezi nerecuperabile legate de infracţiuni împotriva copiilor.

De fapt, Apple a predat backup-urile din iCloud ale datelor de pe iPhone-urile din cazul Pensacola şi a respins caracterizarea că "nu a oferit o asistenţă substanţială".

În spatele scenei, Apple a oferit FBI ajutor, care nu are legătură cu anumite probe specifice.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze modul în care compania gestionează problema criptării sau orice discuţii avute cu FBI.

Oficialii FBI nu au răspuns solicitărilor de comentarii sau orice discuţii avute cu Apple.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS