Apple este acuzată în SUA de fraudă cu instrumente financiare

L.I.
Companii /

Apple este acuzată în SUA de fraudă cu instrumente financiare

Apple este acuzată într-un proces din Statele Unite de fraudă pentru ascunderea scăderii cererii pentru iPhone-uri, în special în China, ceea ce a dus la scăderea valorii de piaţă a companiei cu 74 de miliarde de dolari într-o singură zi, după ieşirea la iveală a adevărului, transmite Reuters.

O plângere înregistrată marţi, solicită despăgubirea investitorilor care au cumpărat acţiuni Apple cu două luni înainte ca directorul general Tim Cook să fi anunţat în mod neaşteptat, pe 2 ianuarie, reducerea estimărilor privind veniturile trimestriale cu până la 9 miliarde de dolari, parţial din cauza intensificării războiului comercial cu China.

A fost pentru prima oară de la lansarea iPhone, în 2007, când Apple a redus estimările referitoare la venituri, mai transmite Reuters.

Acţiunile Apple au scăzut cu 10% în ziua următoare, iar capitalizarea de piaţă a companiei s-a redus, fiind cu 40% sub un maxim de 1.100 de miliarde de dolari atins cu trei luni înainte.

Cook şi directorul financiar Luca Maestri sunt pârâţi în procesul colectiv propus.

Reprezentanţii Apple nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

Procesul a fost înregistrat la tribunalul federal din Oakland, California, de către un fond de pensii din Michigan, City of Roseville Employees' Retirement System, mai scrie Reuters.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS