Apple permite folosirea sistemelor terţe de plată în Coreea de Sud

F.D.
Companii / 1 iulie

Apple permite folosirea sistemelor terţe de plată în Coreea de Sud

Forţată de o nouă prevedere legală, Apple a început să permită dezvoltatorilor aplicaţiilor disponibile în Coreea de Sud să opereze plăţi şi prin alte sisteme decât cel oferit de compania americană, informează News.ro.

În Coreea de Sud, dezvoltatorii de aplicaţii pentru iPhone şi iPad au acum şi alte opţiuni pentru plăţi în afară de cea impusă de Apple pentru App Store. Compania americană oferă această opţiune constrânsă de o nouă lege din această ţară.

Situaţia este similară cu cea din Olanda, cu mare deosebire că, dacă în Olanda au fost în discuţie doar aplicaţiile matrimoniale, în Coreea de Sud prevederea se aplică tuturor aplicaţiilor.

Apple se conformează cu noua lege, însă o face sub proprii termeni. În mare, sunt aceiaşi termeni pe care Apple a încercat să-i impună şi în Olanda, însă, în urma amenzilor şi a presiunilor autorităţilor, a trebuit facă un pas înapoi şi ofere mai multă libertate în privinţa plăţilor.

Apple va percepe un comision de 26% din plăţile făcute cu sistemele terţe de plată în Coreea de Sud, ceea ce lasă un spaţiu foarte mic de manevră pentru concurenţi, care ar trebui să încerce să ofere un preţ mai bun decât Apple şi să obţină şi un profit din diferenţa de 4%.

Există şi alte constrângeri pe care compania americană le impune acestui sistem. De exemplu, sistemele terţe de plată nu pot fi implementate împreună cu cel oferit de Apple. Cu alte cuvinte, dezvoltatorii trebuie să aleagă între soluţia Apple şi o altă soluţie de plată.

De asemenea, soluţiile terţe trebuie să opereze plăţile doar în aplicaţie, nefiind permisă trimiterea către un site extern, unde să se facă plata.

Dezvoltatorii interesaţi vor trebui să facă o cerere specială pentru a folosi un alt sistem de plată. Dacă aplicaţia este disponibilă şi în alte regiuni, aceştia vor trebui să trimită către Apple un kit de instalare separat pentru Coreea de Sud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro