Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019
Revista BURSA Construcţiilor

"Apple" răscumpără acţiuni de 100 de miliarde de dolari

Ziarul BURSA #Internaţional /

"Apple" răscumpără acţiuni de 100 de miliarde de dolari

Gigantul informatic american "Apple" Inc. a anunţat că va răscumpăra acţiuni în valoare de 100 de miliarde de dolari, deşi vânzările de telefoane iPhone au fost uşor sub estimări în primul trimestru din 2018, transmite Reuters, conform Agerpres.

Directorul general al companiei, Tim Cook, a anunţat că iPhone X a fost cel mai bine vândut model iPhone în primele trei luni din acest an, chiar dacă experţii se temeau că nu va fi la fel de popular ca alte dispozitive de la "Apple".

Pe dificila piaţa chineză, iPhone X a fost cel mai bine vândut smartphone, susţine Cook. Pe plan global, livrările de modele iPhone au urcat cu 3% în primul trimestru din 2018, la 52,2 milioane de unităţi, în timp ce analiştii estimat 52,3 milioane.

Preţul mediu al unui model iPhone a fost de 728 de dolari, în scădere faţă de 796 de dolari la sfârşitul lui decembrie 2017, dar mult peste preţul de 655 de dolari în urmă cu un an.

Veniturile totale au urcat cu 16% în primul trimestru din 2018, la 61,1 miliarde de dolari, în timp ce veniturile din servicii precum iCloud şi Apple Music au crescut cu 31%, la 9,2 miliarde de dolari. Compania aşteaptă venituri de 51,5 de miliarde de dolari în trimestrul al doilea din 2018, în timp ce analiştii estimează 53,5 miliarde de dolari.

"Apple" intenţionează să majoreze dividendele cu 16%, faţă de un avans de 10,5% anul trecut.

Compania a repatriat în SUA majoritatea rezervelor sale străine, de aproape 270 de miliarde de dolari, profitând de reforma fiscală adoptată în decembrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS