BURSA Analytics

Apreciere de 21% pentru Bitcoin

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 14 februarie

Apreciere de 21% pentru Bitcoin

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12 IANUARIE - 12 FEBRUARIE 2024

Simon Peters, eToro: "Am asistat la unsprezece zile consecutive de cumpărări nete pe ETF-urile Bitcoin spot"

James Butterfill, CoinShares: "Adoptarea de către China a unei politici monetare mai relaxate a dus la creşterea achiziţiilor de active, în special Bitcoin şi acţiuni"

"ETF-urile au achiziţionat, vineri, 12.000 de Bitcoin, depăşind semnificativ rata zilnică de creare de circa 900 de Bitcoin", spune Butterfill

Bitcoin a înregistrat o apreciere a cotaţiei de 20,63%, în intervalul 12 ianuarie - 12 februarie 2024, în raport cu moneda euro, fiind astfel unul dintre activele cu cele mai mari randamente, în perioada avută în vedere.

La începutul acestei săptămâni, Bitcoin a depăşit pragul de 50.000 de dolari, atingând cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, conform CNBC.

Intrările de capital datorate ETF-urilor pe Bitcoin spot reprezintă unul dintre motivele creşterii preţului criptomonedei, crede Simon Peters, analist eToro. "Am asistat la unsprezece zile consecutive de cumpărări nete pe ETF-urile Bitcoin spot, ce au fost aprobate de SEC începând cu 25 ianuarie, când preţul Bitcoin era în jur de 40.000 de dolari", spune Peters.

Conform CNBC, sentimentul pozitiv a revenit în piaţa cripto după ieşirile masive din Grayscale Bitcoin ETF din ultima lună. Acum, nu numai că acele ieşiri se reduc, dar cresc intrările. În plus, Bitcoin a primit impuls şi din piaţa acţiunilor, unde indicele S&P 500 a trecut de pragul de 5.000 de puncte, săptămâna trecută.

James Butterfill, şef al departamentului de cercetare la administratorul de active CoinShares, ce se concentrează pe zona cripto, a spus: "Mai mulţi factori influenţează dinamica pieţei, inclusiv adoptarea de către China a unei politici monetare mai relaxate, ceea ce a dus la creşterea achiziţiilor de active, în special Bitcoin şi acţiuni".

Conform reprezentantului CoinShares, cererea pentru ETF-urile pe Bitcoin spot rămâne robustă, cu intrări nete de 1,1 miliarde de dolari în ultima săptămână şi de 2,8 miliarde de dolari de la lansarea lor. "Numai vineri, ETF-urile au achiziţionat 12.000 de Bitcoin, depăşind semnificativ rata zilnică de creare de aproximativ 900 de Bitcoin", a adăugat Butterfill.

Indici - BET-FI s-a depreciat cu 4,46%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, s-a depreciat, în perioada 12 ianuarie - 12 februarie 2024, cu 0,26%.

Indicele BET- FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 4,46%, în intervalul 12 ianuarie - 12 februarie 2024. Indicele BET-XT s-a depreciat cu 0,63% în perioada menţionată.

Acţiuni - UCM Resita pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în intervalul 12 ianuarie - 12 februarie 2024, de acţiunile UCM Resita, care au crescut cu 55,17%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se situează Şantierul Naval Orşova, ale cărui titluri au urcat cu 27,48%, iar pe locul al treilea se află Prefab cu o creştere de 17,4% a acţiunilor.

Fonduri de investiţii - randament de 29,5% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 9 ianuarie - 9 februarie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 29,5%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat FDI Tehno Globinvest ce a înregistrat o apreciere de 4,84%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile BRD Global Clasa A, care au urcat cu 3,51%.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,57%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,04%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Criptomoneda sau controlul cash-ului,

    amandoua impreuna nu merge 

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb