BURSA Analytics

Apreciere de 43,4% pentru Bitcoin

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 9 februarie

Apreciere de 43,4% pentru Bitcoin

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 07 AUGUST 2023 - 07 FEBRUARIE 2024

Lansarea ETF-urilor pe Bitcoin spot şi "înjumătăţirea" Bitcoin - elemente ce stau la baza creşterii cotaţiei criptomonedei, conform experţilor

Aşteptările sunt ca Bitcoin să atingă 77.400 de dolari, potrivit mediei previziunilor unui sondaj Finder

Bitcoin a înregistrat o apreciere a cotaţiei de 43,4%, în intervalul 7 august 2023 - 7 februarie 2024, în raport cu moneda euro, fiind astfel unul dintre activele cu cele mai mari randamente, în perioada avută în vedere.

Lansarea ETF-urilor pe Bitcoin spot şi "înjumătăţirea" Bitcoin din aprilie sunt elemente care pot explica aprecierea cotaţiei criptomonedei în ultimele şase luni, potrivit experţilor.

Conform crypto.ro, ce preia date Farside Investors, ETF-urile spot Bitcoin au avut intrări nete nouă zile la rând, care au atins un maxim de 145 milioane de dolari în data de 7 februarie. ETF-ul FBTC al Fidelity a atras 130 de milioane de dolari, marcând cea mai substanţială creştere de la 31 ianuarie, în vreme ce ETF-ul IBIT al BlackRock a experimentat o tendinţă pozitivă cu o intrări nete de 56 milioane de dolari.

Conform mediei previziunilor unui sondaj Finder citat de CryptoSlate, Bitcoin este de aşteptat să atingă 77.423 de dolari până la sfârşitul anului, proiecţiile variind semnificativ între membrii panelului. Unii anticipează o creştere la peste şase cifre în cursul anului, în timp ce estimări mai conservatoare sugerează o potenţială scădere faţă de preţul actual de aproximativ 44.000 de dolari.

Experţii evidenţiază mai mulţi factori care stau la baza perspectivei lor optimiste. Kadan Stadelmann, chief technology officer la Komodo, atribuie potenţialul ca Bitcoin să atingă 80.000 de dolari în 2024 interesului crescut din partea marilor companii şi investitorilor instituţionali, aprobării ETF-urilor spot care sporesc accesibilitatea pieţei şi evenimentului anticipat de "înjumătăţire" care reduce recompensa pentru minerii Bitcoin, potrivit CryptoSlate.

Binance Research prezintă starea ecosistemului cripto în trimestrul al patrulea 2023, iar una dintre concluziile-cheie constă în evoluţia capitalizării pieţei, care a crescut cu 54,4% de la un trimestru la altul, se arată într-un comunicat al Binance Research, remis redacţiei.

În aprilie este aşteptată aşa-numita "înjumătăţire" a Bitcoin, care reduce cu 50% recompensele pentru minerii de Bitcoin-voluntari ce folosesc echipamente specializate pentru a valida tranzacţiile în reţeaua blockchain şi a crea noi jetoane. Scopul "înjumătăţirii" este reducerea numărului de unităţi noi de Bitcoin lansate în piaţă, ceea ce înseamnă că oferta scade. Or, teoretic, o ofertă mai redusă şi o cerere cel puţin constantă duce, de obicei, la creşterea preţurilor.

Trebuie spus că, în ultimii ani, susţinători au zonei cripto au anticipat preţuri de peste 100.000 de dolari pentru Bitcoin, dar care nu s-au materializat, cel mai ridicat nivel atins de moneda digitală fiind de aproape 68.000 de dolari, în noiembrie 2021.

Indici - BET s-a apreciat cu 19,14%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 7 august 2023 - 7 februarie 2024, cu 19,14%.

Indicele BET- FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 15,80%, în intervalul 7 august 2023 - 7 februarie 2024. Indicele BET XT s-a apreciat cu 18,12% în perioada menţionată.

Acţiuni - UCM Resita pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în intervalul 7 august 2023 - 7 februarie 2024, de acţiunile UCM Resita care au crescut cu 166,24%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se situează Antibiotice, ale cărui acţiuni au crescut cu 160,13%, iar pe locul al treilea se află TTS (Transport Trade Services) cu o creştere de 62,11% a acţiunilor.

Fonduri de investiţii - randament de 25,13% pentru Active Dinamic

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 4 august 2023 - 6 februarie 2024, este condus de titlurile Active Dinamic, cu o apreciere de 25,13%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat Certinvest BET Index ce a înregistrat o apreciere de 20,06%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile ETF BET Patria-Tradeville, care au urcat cu 19,95%.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 7,07%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,56%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Limitarea agresiva a folosirii numerarului de catre populatie ptr. control,

    si sustinerea criptomonedelor in acelasi timp este un NONSENS 

    1. Criptomonedele sint monede?

      Pamintul, aurul, cerealele, petrolul... sint monede? 

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb