Crypto

Aproape 30% dintre pacienţii cu Covid din Anglia se întorc în spital

J.P.
Internaţional / 20 ianuarie

Aproape 30% dintre pacienţii cu Covid din Anglia se întorc în spital

Aproape o treime dintre pacienţii care s-au vindecat de Covid-19 după o formă mai gravă a bolii ajung înapoi în spital în următoarele 5 luni, iar unul din opt moare, arată un studiu conform Theguardian.

"S-a vorbit atât de mult despre toţi aceşti oameni care mor din cauza Covid ... dar moartea nu este singurul rezultat care contează", a spus dr. Charlotte Summers, lector de medicină intensivă la Universitatea din Cambridge care nu a fost implicat în acest studiu.

"Ideea că avem acest nivel de risc crescut la oameni - în special la tineri - înseamnă că avem mult de lucru".

Nu există un consens cu privire la amploarea şi impactul "Covidului lung", dar oamenii de ştiinţă au descris dovezile emergente ca fiind îngrijorătoare. Potrivit cifrelor recente furnizate de Office for National Statistics (ONS), o cincime din persoanele din Anglia prezintă încă simptome ale coronavirusului la cinci săptămâni după ce au fost infectate, dintre care jumătate continuă să aibă probleme timp de cel puţin 12 săptămâni.

Datorită unei mai bune înţelegeri a bolii şi a noilor terapii, ratele de deces din spitalul Covid-19 au scăzut, a declarat cercetătorul de studiu Kamlesh Khunti.

Un total de 47.780 de persoane care au fost internate în spital între 1 ianuarie 2020 şi 31 august 2020 cu un diagnostic primar de Covid-19 au fost comparate cu un grup de control care nu a avut Covid-19.

Din cei 47.780, 29,4% au fost reinternaţi în termen de 140 de zile de la externare şi 12,3% au murit. Rata readmisiei a fost de 3,5 ori mai mare, iar rata mortalităţii de şapte ori mai mare decât a celor din grupul de control, au descoperit cercetătorii.

Riscul bolilor post-externare - cum ar fi afecţiuni respiratorii, diabet şi probleme cu inima, ficatul şi rinichii - la pacienţii cu Covid-19 a fost mai mare în comparaţie cu grupul de control. Acest risc a fost, de asemenea, mai mare la persoanele mai tinere, comparativ cu persoanele în vârstă de 70 de ani şi peste.

O boală respiratorie a fost diagnosticată în 14.140 din cazurile Covid-19 (29,6%) după externare,.

Dacă acest procent de oameni care au venit la spital ajung să aibă boli respiratorii cronice, "NHS tocmai a primit o povară enormă pe care nu o avea înainte".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

03 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0341
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4048
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6412
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.8538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro