Aproape 80% din deţinătorii auto care aveau poliţe RCA City Insurance cu valabilitatea până după 11 mai şi-au reînnoit asigurarea la o altă companie de asigurări

G.D.
Bănci-Asigurări / 25 mai

Aproape 80% din deţinătorii auto care aveau poliţe RCA City Insurance cu valabilitatea până după 11 mai şi-au reînnoit asigurarea la o altă companie de asigurări

Începând cu dată de 12 mai 2022, un număr de 495.642 de poliţe RCA emise de City Insurance şi-au încetat "ex lege" valabilitatea, că urmare a falimentului acestei societăţi, conform unui comunicat remis redacţiei. Deţinătorii acestor poliţe au obligaţia să-şi încheie o asigurare RCA la o altă societate de asigurări autorizată, pentru a beneficia în continuare de protecţia oferită de asigurare şi pentru a nu riscă să fie sanctionaţi de Poliţia Rutieră sau să suporte toate prejudiciile rezultate din accidentele de care ar putea fi făcuţi răspunzători.

Potrivit sursei citate, BAAR a monitorizat evoluţia încheierii de noi poliţe, după dată de 11 mai, luând în considerare o perioada relevanţă de timp, de minimum 10 zile, pentru a vedea în ce măsură foştii asiguraţi RCA ai City Insurance şi-au indeplint obligaţia legală de a încheia o nouă asigurare RCA, la o altă companie autorizată.

O prima constatare, aşa cum se observă şi din infograficul de mai jos, este aceea că în primele 4 zile de după dată expirării valabilităţii poliţelor, un număr de peste 336.000 de deţînători auto cu asigurări RCA la City Insurance au înţeles să încheie noi poliţe RCA cu alţi asigurători care le-au raportat în baza de date AIDA. Aceasta reprezintă un grad de reînnoire din totalul poliţelor expirate de 68%.

Analiză la 24.05.2022 arată o creştere a procentajului poliţelor RCA reînnoite şi raportate către baza de date AIDA de aproape 80%, subliniază sursa citată.

Astfel, la dată de 24.05.2002, conform raportărilor în baza de date cu poliţe RCA, un număr de 104.359 de deţinători de vehicule nu îşi reînnoiseră poliţele RCA, fapt ce urma să provoace îngrijorare în rândul tuturor participanţilor la trafic.

BAAR atrage atenţia că foştii asiguraţi RCA City Insurance care, indiferent de motive, nu au încheiat o nouă poliţă RCA valabilă începând cu dată de 12 mai 2022 la un alt asigurător autorizat în cazul nefericit în care produc un accident de circulaţie, nu vor putea beneficia de protecţia asigurării RCA de la City Insurance chiar dacă dată de valabilitate inscrisă în respectivă poliţă este ulterioară datei de 11 mai 2022, şi vor fi obligaţi să repare ei înşişi prejudiciile pe care le vor provoca terţilor, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro