Aproape 80.000 de români folosesc noua platforma Avansis Online pentru a plăti taxele şi impozitele şi a elibera documente

A.F.
Companii / 14 februarie

Aproape 80.000 de români folosesc noua platforma Avansis Online pentru a plăti taxele şi impozitele şi a elibera documente

Este perioada în care contribuabilii conştiincioşi doresc să-şi achite obligaţiile faţă de stat pentru a beneficia de reducerea de 10%, disponibilă până la data de 31 martie. În acest context, platforma Avansis Online, dezvoltată de Integrisoft Solutions, liderul pieţei de aplicaţii software pentru administraţia publică, oferă noi funcţionalităţi unice, ce permit cetăţenilor să realizeze online operaţiuni care până acum erau posibile doar la ghişeu, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, prin intermediul noii versiuni Avansis Online, românii pot plăti online 4 de tipuri de servicii publice, atât taxe şi impozite, amenzi, cât şi taxele pentru diverse servicii oferite de 36 de instituţii şi autorităţi. De asemenea, aceştia pot depune, vizualiza şi elibera singuri documente în format electronic, fiind informaţi automat despre stadiul cererilor.

Aproape 80.000 de români folosesc deja platforma online, ca alternativă la ghişeul.ro sau alte aplicaţii similare. În ultimele 5 luni au fost emise 105.696 certificate fiscale, au fost depuse şi aprobate 111.779 declaraţii de impunere pentru autoturisme, 59.040 declaraţii de scoatere din evidenţă auto şi 18.223 cereri de impunere pentru imobile (clădiri şi terenuri).

Operaţiunile posibile prin intermediul aplicaţiei Avansis Online

Comunicarea actelor administrative: institutia poate emite si trimite actele în contul contribuabilului, chiar şi în absenţa unei cereri formulate de către acesta.

Plata taxelor, a impozitelor şi a serviciilor oferite de instituţia publică: se poate achita online contravaloarea eliberării în regim de urgenţă a unui certificat de atestare fiscală, a eliberarii paşaportului, se pot plati taxele judiciare, impozitul pe veniturile din prestări servicii, alte taxe speciale.

Plata amenzilor: se poate achita online contravaloarea unei amenzi noi primite (auto, transport în comun, poliţia locală, etc.) în primele 15 zile de la data comunicarii procesului verbal, pentru a profita de beneficiul de a achita jumătate din cuantumul amenzii.

Plata pentru eliberarea autorizaţiilor speciale de transport: se poate achita online contravaloarea unui abonament pentru o zi, o săptămână sau chiar o lună în funcţie de tonajul autoturismului care tranzitează cu marfă pe raza localităţii. Platforma eliberează autorizaţia valabilă pe care o trimite direct pe e-mailul personal folosit în momentul efectuarii plăţii.

Lista plăţilor efectuate: se pot vizualiza plăţile efectuate pentru taxele şi impozitele datorate împreună cu dovada plăţilor, pe care contribuabilul o primeşte automat după realizarea acestora.

Eliberarea automată a certificatelor de atestare fiscală: se pot solicita şi elibera certificate de atestare fiscală a bunurilor pe care contribuabilul le deţine în proprietate, după îndeplinirea obligaţiilor fiscale faţă de instituţie.

Declararea cumpărării şi a vânzării mijloacelor de transport (autoturisme, mopede, motociclete, rulote, etc.) şi a proprietăţilor (clădiri, terenuri) fără a fi necesară deplasarea la ghişeu.

Completarea cererilor şi declaraţiilor online şi verificarea stadiului solicitărilor fără a fi necesară autentificarea în cont, comunicarea cu instituţia realizându-se rapid, printr-un chat cu un inspector al instituţiei sau prin primirea notificărilor pe e-mailul personal atunci când o solicitare depusă de cetăţean se află în procesare sau este chiar rezolvată.

Declararea afişajelor de publicitate la sediul şi la exteriorul companiei.

"Noua versiune a platformei Avansis Online oferă cetăţenilor accesul facil la serviciile publice disponibile până acum doar la ghişeu, răspunzând nevoilor şi aşteptărilor actuale ale acestora. Contribuabilii au acum posibilitatea de a efectua online nu doar plata taxelor şi impozitelor, dar şi o gamă largă de operaţiuni administrative, oferind o alternativă completă la soluţiile digitale existente în prezent pe piaţă. Mai mult, aceştia beneficiază de o transparenţă sporită, având acces instant la informaţii detaliate despre paşii şi documentele necesare pentru diverse proceduri şi despre stadiul cererilor depuse. Avansis Online reflectă angajamentul nostru de a simplifica şi eficientiza interacţiunea dintre cetăţeni şi instituţiile publice, contribuind la crearea unei societăţi conectate şi digitalizate", afirmă Simona Ilie, Director de Dezvoltare al Integrisoft Solutions.

Beneficiile utilizării aplicaţiei Avansis Online pentru contribuabili

Flexibilitate: Platforma poate prelua în mod prompt solicitări 24/7, permiţând depunerea de cereri şi ataşarea de acte doveditoare inclusiv în weekend, asigurând astfel acces neîntrerupt la servicii.

Eficienţă: Contribuabilii pot comunica cu instituţiile de stat fără a se deplasa la ghişeu, beneficiind de cea mai recentă tehnologie şi de o interfaţă intuitivă, care simplifică procesul de interacţiune.

Rapiditate în livrarea serviciilor: Platforma este capabilă să deservească mai mulţi contribuabili simultan, asigurând un serviciu continuu, fără timpi de aşteptare, întreruperi sau incidente.

Siguranţa şi trasabilitatea plăţilor: Securitatea tranzacţiilor este garantată, oferind posibilitatea de a verifica statusul plăţilor şi istoricul tranzacţiilor în orice moment.

Transparenţă sporită: Contribuabilul este informat în mod automat, prin mesaje pe email, despre procesul în ansamblu, documentele necesare, paşii următori, stadiul cererilor sale etc.

Cum poate fi utilizată aplicaţia Avansis Online

Aplicaţia Avansis Online poate fi utilizată de către toţi cetăţenii, de pe orice calculator cu sistem de operare Windows sau Mac, asigurând siguranţă deplină utilizatorilor în privinţa confidenţialităţii datelor.

Pentru a accesa meniul complet şi toate serviciile online pe care platforma Avansis le oferă, este necesară crearea unui cont de utilizator şi depunerea unei cereri de înrolare în platformă.

În plus, Avansis Online pune la dispoziţie o serie de servicii limitate şi pentru persoanele care nu doresc să creeze un cont, să se autentifice sau să depună o cerere de înrolare. Aceste servicii includ efectuarea diverselor plăţi, depunerea cererilor, obţinerea autorizaţiei speciale de transport sau verificarea stadiului în care se află o anumită cerere.

Pe lângă aplicaţia online, Integrisoft a dezvoltat un sistem integrat de aplicaţii necesare în procesul de digitalizare a activităţii instituţiilor publice. Modulele sistemului informatic integrat Avansis sunt utilizate în 400 de instituţii la nivel naţional, fiind prezente în 40% din oraşe, un sfert din municipii şi în 5 primării de sector din Bucureşti. Acestea sunt folosite de 3 milioane de cetăţeni români, gestionând 25% din obligaţiile de plată ale contribuabililor la nivel naţional, în valoare de peste 8 miliarde de RON/an.

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb