Abonament gratuit

Arabia Saudită, Bahrain, Qatar şi Kuweit critică SUA pentru recunoaşterea suveranităţii israeliene asupra Înălţimilor Golan

L.A.
Internaţional /

Prinţul Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman (Sursă foto: Twitter)

Prinţul Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman (Sursă foto: Twitter)

Arabia Saudită, Bahrain, Qatar şi Kuweit au respins decizia SUA de a recunoaşte suveranitatea israeliană asupra Înălţimilor Golan, teritoriu capturat de Israel de la Siria în 1967 şi anexat în 1981, scrie Reuters.

Cele patru state din Golf, aliate regionale ale Statelor Unite, au criticat decizia lui Donald Trump şi au afirmat că teritoriul este pământ arab ocupat.

"Va avea efecte negative semnificative asupra procesului de pace din Orientul Mijlociu şi asupra securităţii şi stabilităţii din regiune", se arată într-un comunicat publicat în agenţia de stat a Arabiei Saudite, SPA.

Recunoaşterea suveranităţii israeliene este descrisă în comunicat ca fiind o încălcare clară a Cartei ONU şi a dreptului internaţional.

Kuweit şi Bahrain au informat că regretă decizia iar Qatarul a cerut Israelului să îşi încheie ocupaţia şi să respecte rezoluţiile internaţionale.

Trump a recunoscut "oficial", ieri, suveranitatea Israelului în Înălţimile Golan, în prezenţa premierului israelian Benjamin Netanyahu, punând astfel în scenă o susţinere majoră pe care i-o oferă premierului israelian, cu 15 zile înaintea unor alegeri legislative cu un rezultat incert în statul evreu, mai scrie Reuters.

Israelul a cucerit o mare parte a Platoului Golan (1.200 de kilometri pătraţi) în Războiul de Şase Zile, în 1967, după care l-a anexat în 1981. Această anexare nu a fost recunoscută vreodată de comunitatea internaţională, iar decizia lui Trump a fost dur criticată de numeroase ţări, în afară de Siria, care a denunţat din nou, ieri, o "atingere flagrantă" la adresa suveranităţii sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS