Arafat a semnat un ordin prin care spitalele sunt obligate să nu refuze primirea pacienţilor aduşi de ambulanţe, chiar dacă nu mai au locuri

A.P.
Miscellanea / 03 noiembrie 2020

Arafat a semnat un ordin prin care spitalele sunt obligate să nu refuze primirea pacienţilor aduşi de ambulanţe, chiar dacă nu mai au locuri

Secretarul de stat Raed Arafat, în calitate de comandant al acţiunii, a emis, luni, 2 noiembrie, Ordinul 4649281 care cere tuturor spitalelor şi Unităţilor de Primiri Urgenţe din România să stopeze fenomenul de a respinge aducerea la spitale a suspecţilor de COVID, dar şi a pacienţilor non COVID, "indiferent de situaţia locurilor disponibile în spitale", scrie Libertatea.

Potrivit ziarului, ordinul a fost emis în urma unei şedinţe SMURD şi Serviciile de Ambulanţă, în special cele din Bucureşti, au reclamat faptul că spitalele au început să le ceară să le ocolească, pentru că nu mai au locuri.

Prevederile ordinului:

Art 1 (1) Începând cu data prezentului ordin, toate Unităţile de Primiri a Urgenţelor (UPU)/UPU-SMURD Compartimentele de Primiri a Urgenţelor (CPU) au obligaţia de a prelua toţi pacienţii aduşi de către ambulanţele aparţinând serviciilor de ambulanţă publice sau SMURD, indiferent de situaţia locurilor disponibile în secţiile spitalelor de care aparţin.

2. Unităţile sanitare nu au dreptul să restricţioneze accesul ambulanţelor la structurile de primiri urgenţe sau camera de gardă.

3. Personalul structurilor de urgenţă menţionate la art 1 alin (1) are obligaţia să preia pacientul în cel mai scurt timp posibil, să-i asigure asistenţa medicală de urgenţă, inclusiv investigaţiile necesare şi consulturile de specialitate, eliberând echipajul respectiv în cel mult o oră de la sosirea în UPU sau CPU.

Art 2. Personalul din dispeceratele integrate sau colocate aparţinând serviciilor de ambulanţă publice şi SMURD are obligaţia ca, în cazul urgenţelor non-COVID, să direcţioneze echipajele către cel mai apropiat spital competent, indiferent de situaţia locurilor disponibile.

Art 3. Prezentul ordin se transmite Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea diseminării către toate serviciciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti -Ilfov, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi toate Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro