Abonament gratuit

"ArcelorMittal" a acceptat noile condiţii pentru achiziţia "Ilva"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"ArcelorMittal" a acceptat noile condiţii pentru achiziţia "Ilva"

Gigantul siderurgic "ArcelorMittal" a acceptat noile condiţii stabilite de autorităţile italiene pentru preluarea companiei de profil "Ilva", ceea ce îi poate facilita achiziţia celei mai mari oţelării din Europa, conform Reuters.

"ArcelorMittal" a informat autorităţile de la Roma că "a acceptat toate solicitările privind noi angajamente" pentru planul său de cumpărare a oţelăriei din sudul Italiei. În plus, "ArcelorMittal" i-a cerut Guvernului italian să sprijine negocierile sale cu sindicatele, pentru a ajunge la un acord final cu acestea.

Anterior, "ArcelorMittal" promisese că va investi 4,2 miliarde de euro în "Ilva", din care 1,2 miliarde de euro pentru majorarea productivităţii şi 1,15 miliarde de euro pentru reducerea poluării. De asemenea, compania a informat sindicatele că intenţionează să reducă numărul angajaţilor de la 10.900 la 7.600, o propunere respinsă însă de salariaţi.

Luna aceasta, ministrul italian al Industriei, Luigi Di Maio, a avertizat că se aşteaptă la o propunere "mult mai bună" de la "ArcelorMittal" privind locurile de muncă şi protecţia mediului la "Ilva".

Preluarea "Ilva" de către "ArcelorMittal" a fost planificată iniţial pentru data de 1 iulie, dar Luigi Di Maio a anunţat amânarea tranzacţiei până în 15 septembrie.

După o întâlnire cu reprezentanţii companiei şi ai sindicatelor, acesta a spus: "Planul privind locurile de muncă şi protecţia mediului nu este satisfăcător. Aşteptăm de la ArcelorMittal propuneri mult mai bune".

"Ilva", unitate aflată în oraşul Taranto, fabrica anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei, şi îl furniza producătorilor auto, de echipamente electrice şi constructorilor de nave. Guvernul italian a preluat temporar controlul la Ilva, pentru a supraveghea lucrările de curăţare ale oţelăriei implicate într-un scandal de poluare.

"ArcelorMittal" a oferit 1,8 miliarde de euro pentru "Ilva" şi a acceptat să rezolve problemele oţelăriei, inves­tind masiv în modernizare şi tehnologii ecologice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie