Arctic Stream a configurat infrastructura IT în cel mai mare centru de date din CEE

F.D.
Piaţa de Capital / 18 august 2022

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul AST, a jucat un rol important în construirea infrastructurii de date, constând în instalarea şi configurarea echipamentelor hardware şi a soluţiilor software de virtualizare de ultimă generaţie, pentru ClusterPower, centru de date din Europa Centrală şi de Sud-Est, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Dedicat proiectelor majore care necesită infrastructură de mare putere, campusul tehnologic al ClusterPower beneficiază de propria soluţie inovatoare pentru producţia de energie verde şi răcire şi are un indicator extrem de bun în ceea ce priveşte eficienţa energetică (PUE 1,1 faţă de media globală de 1,6-1,7). Situat în apropierea Craiovei, centrul de date certificat ca Tier III de Uptime Institute, oferă la nivel naţional şi global servicii de colocare de înaltă densitate, cloud computing, infrastructură pentru calcul de înaltă performanţă şi pentru inteligenţă artificială şi va fi unul dintre cele mai mari din Europa.

Conform sursei citate, infrastructura de date construită de Arctic Stream pentru ClusterPower este modulară, scalabilă şi cu disponibilitate ridicată, capabilă să răspundă provocărilor şi cerinţelor companiilor care au nevoie să stocheze şi să proceseze volume mari de date în mod eficient şi sigur. Aceste servicii sunt destinate unor companii din sectorul financiar-bancar, comerţ electronic, producţie industrială, industria farmaceutică sau cea a dezvoltării de soluţii software. ClusterPower dispune de o capacitate de stocare şi procesare generoasă, pe nivele de performanţă, care poate fi extinsă rapid, şi este primul furnizor de astfel de servicii care garantează performanţa integrală a soluţiilor cloud oferite. De asemenea, reţeaua este construită cu interfeţe de 100 Gbps încă de la începutul proiectului.

"Ne bucurăm că am construit infrastructura de date într-un proiect de mare anvergură, cum este ClusterPower. Acest lucru a însemnat, pe lângă planificarea detaliată şi instalarea fizică, programarea echipamentelor active şi construirea infrastructurilor virtuale definite software. Este un proiect cu un potenţial imens, care dispune de la început de o capacitate de stocare şi procesare foarte mare, de spaţiu fizic, precum şi de un sistem energetic sigur şi extrem de eficient, în acord cu nevoile marilor companii privind administrarea unor volume mari de informaţii.

Infrastructura de tehnologie pe care Arctic Stream a configurat-o este una inovatoare şi extrem de eficientă, sigură şi performantă, capabilă să gestioneze volume mari de date, să asigure securitatea datelor şi să răspundă provocărilor actuale şi viitoare privind Big Data", a declarat Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream.

În realizarea acestei infrastructuri, Arctic Stream a coordonat numeroşi experţi şi a integrat soluţii, tehnologii şi echipamente de procesare şi stocare de date de la mai mulţi producători globali, cum ar fi: Cisco Systems, NetApp, Nvidia, HPE, VMware, F5 şi Palo Alto, se mai arată în comunicat.

"Cu ajutorul infrastructurii puse la punct cu sprijinul Arctic Stream, la cele mai înalte standarde de calitate şi eficienţă, pe partea de date, reţea, storage şi compute, suntem gata să punem la dispoziţia business-urilor din ţară şi de peste hotare sisteme complexe de stocare şi de gestionare a unor cantităţi uriaşe de informaţii. ClusterPower este un centru de date ultramodern, pregătit pentru proiecte ample de transformare digitală, care va spori competitivitatea României la nivel de infrastructură IT, pe plan regional şi global. În economia de astăzi, stocarea datelor în condiţii de maximă securitate şi eficienţă energetică este din ce în ce mai importantă, deoarece organizaţiile se bazează tot mai mult pe active intangibile pentru a crea valoare", a declarat Cosmin Georgescu, CEO, ClusterPower.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Prezentarea rezultatelor S2 2022 este pe 30 August, vedem oare 25-26 pana atunci?

  AST o firma care promite siguranță și calitate ,expertiza în domeniu ,responsabilitate !

  1. Felicitări lor, dar când apar postacii cu astfel de sloganuri ce amintesc de regimul comunist, ți se face lehamite!

   mai bine pe OMV, ca acolo castig de fiecare data......bine....nu se pune pierderea marcata de mine pe OMV in Martie dupe inceperea razboiului in Ucraina

   Dinu, de ce OMW si nu SNP Petrom ? Ai si dividend extra, poate si la anul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9686
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5785
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2030
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8072
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.7224

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb