Arctic Stream a înregistrat o creştere de 146% a profitului, în primul trimestru din 2023

S.B.
Piaţa de Capital / 18 mai

Arctic Stream a înregistrat o creştere de 146% a profitului, în primul trimestru din 2023

Arctic Stream a înregistrat, la finalul primului trimestru din 2023, un profit net cu 146% mai mare decât în acelaşi trimestru din 2022, pe fondul obţinerii unor venituri mai mari cu 173% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

Profitul net al companiei s-a situat la 2,21 milioane de lei (0,45 milioane de euro), fiind de 2,4 ori mai mare decât cel din T1 2022 (0,9 milioane lei), respectiv de 5 ori mai mare decât cel din T1 2021 (0,4 milioane lei). Este cel mai bun rezultat pentru un prim trimestru anual, din istoria Arctic Stream, în condiţiile în care - în mod obişnuit pe piaţa integratorilor de soluţii IT, dar şi în alte segmente ale pieţei IT&C - primele trei luni ale anului aduc venituri mai reduse faţă de finalul anului.

Rezultatul a fost obţinut pe fondul unei creşteri consistente a veniturilor, de 2,7 ori, până la 29,43 milioane de lei (5,89 milioane de euro), faţă de cele 10,76 milioane de lei, înregistrate în T1 2022. Faţă de cele 4,16 milioane realizate în T1 2021, creşterea este de 7 ori.

Performanţele Arctic Stream s-au datorat, pe de o parte, intensificării activităţii comerciale (semnarea mai multor contracte începând cu a doua jumătate a anului trecut), iar pe de altă parte, consolidării echipei, atât la nivel numeric, cât şi al capabilităţilor şi certificărilor deţinute de angajaţi. Echipa companiei a crescut, în ultimii doi ani, de la 8 persoane (T1 2021), la 27 de angajaţi şi colaboratori (T1 2023).

"Rezultatele solide de la finele primului trimestru din 2023 confirmă eforturile depuse de Arctic Stream pe mai multe planuri: al eficacităţii operaţionale, al performanţelor în vânzări şi al îmbunătăţirii expertizei tehnice. Toate acestea ne permit să preluăm mai multe proiecte şi să le executăm la nivel de excelenţă, ceea ce ne atrage aprecierea clienţilor, contribuie la construirea de parteneriate solide cu aceştia şi impune Arctic Stream drept un brand de referinţă pe piaţa integratorilor de soluţii IT. Climatul economic nu este lipsit de provocări şi riscul de recesiune în economiile dezvoltate se menţine ridicat, dar cred că, în România, nu vor lipsi oportunităţile pe piaţa IT&C, în următorii ani. Atât entităţile din sectorul public, cât şi companiile private înţeleg că, fără o infrastructură IT configurată pe baza celor mai recente tehnologii şi capabilă să facă faţă oricăror riscuri de securitate, nimeni nu poate valorifica deplin potenţialul transformării digitale," consideră Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream.

În T1 2023, Arctic Stream a anunţat semnarea a două contracte semnificative, valoarea fiecăruia depăşind 10% din cifra de afaceri realizată de companie în anul anterior (82 milioane de lei). Unul dintre acestea se ridică la 1,55 milioane USD, vizând furnizarea de echipamente aferente infrastructurilor de comunicaţii unui client din sectorul privat. Cel de-al doilea are drept obiectiv oferirea de sisteme integrate pentru reţele de comunicaţii şi data center pentru un client din sectorul public, valoarea contractului fiind de 11,5 milioane de lei.

"Performanţele în creştere ale Arctic Stream se datorează nu doar faptului că am atras mai mulţi colegi alături de noi, din ipostaza de companie listată, ci şi faptului că echipa împărtăşeşte aceleaşi valori, sintetizate în sloganul nostru: Going the Extra Mile. Toţi suntem gata să facem un pas în plus faţă de solicitările clienţilor şi să le propunem cele mai inovatoare soluţii, deşi acestea presupun un efort suplimentar. Suntem convinşi că această abordare ne aduce nu doar clienţi, ci parteneri care vor apela la noi pe termen lung," explică Vlad Mihu, Chief Operating Officer şi acţionar minoritar, Arctic Stream.

Pentru recompensarea şi motivarea angajaţilor actuali, dar şi atragerea de noi experţi de top în echipă, Arctic Stream derulează un program tip "Stock Options Plan", aprobat de acţionari în aprilie 2022. Programul vizează 2,38% din capitalul social, dar fondatorul şi acţionarul principal nu va beneficia de acţiunile răscumpărate.

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. Nu m-ar mira sa atinga 10 milioane profit net pana a sfarsitul anului.

  Am vazut ca au incheiat doua noi parteneriate :  

  -Recorded Future 

  -Nutanix 

  Totusi este intr-o zona grea, 25-26 este rezistenta foarte dificil de depasit, interesant daca odata cu prezentarea S1 o v-a face.

  revin cu pariul meu ca AST o sa bata la curul gol AROBS anul acesta

  1. Interesanta abordare au cei de la AST, cresc fara sa cumpere companii, incet dar sigur, angajeaza 1-2 oameni in fiecare trimestru.

  BRAVO AST!

  ARCTIC STREAM YTD+24.02 

  2B Intelligent Soft YTD+57.89 

  1. AST P/S 1.05

   BENTO P/S 2.47 :))))) 

   Cum ai calculat?

   Price 25.3; 

   Sales per share =(29,430,558*4)/4,191,300=28.0 9

   P/S=25.3/28,09=0.901. 

   In nici un caz ca tine :)))

   aseara era prea tarziu sa mai stau sa-ti explic

   deci, cand ne referim la acest indicator luam in calcul CA, nu veniturile totale din exploatare! 

   apoi, ne uitam pe TTM, adica pe CA obtinuta de companie pe un interval de un an 

   si 3, e mai simplu sa folosesti capitalizare in formula ca e mai la indemana decat sa stam sa crosetam formule matematice. o simpla impartire e mai simpla 

   deci, pt AST avem: 

   Capitalizare 106,039,890 

   CA TTM 100,594,384 

   rezulta un 

   P/S=1.05

   succes tie! 

   ah, si inca ceva:

   nu inmultim cu 4 ultimul Q pt ca vanzarile pot fi afectate/influentate trimestrial.

   adica, pot avea un Q cu vanzari exceptionale si altul in care sa nu vand mai nimic (oscilatii sezoniere, sa le spunem) 

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro