Ariston a lansat noua gamă de boilere electrice Lydos

T.M.
Companii / 01 august 2019

Cătălin Drăguleanu

Cătălin Drăguleanu

Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de boilere electrice şi centrale termice, a lansat gama de încălzitoare de apă electrice Lydos, care îmbină tehnologia inovatoare cu soluţiile de conectivitate inteligentă pentru a garanta un confort sporit şi un consum redus de energie, potrivit unui comunicat al companiei.

Noua gamă este formată din cinci modele: Lydos R, Lydos Eco, Lydos Plus, Lydos WiFi şi boilerul electric cu pompă de căldură Lydos Hybrid WiFi.

Ariston aduce în premieră pe piaţa locală boilerul electric cu tehnologie hibridă, Lydos Hybrid WiFi. Modelul este încadrat în clasa energetică A graţie funcţiilor integrate i-Memory şi Green Mode, care permit o economie de energie de până la 50% în comparaţie cu un produs din clasa energetică B. Când funcţia Green Mode este activată, boilerul funcţionează numai ca pompă de caldură: aerul din încăpere fiind folosit la încălzirea apei din rezervor. Software-ul i-Memory învaţă obiceiurile de consum şi alege cea mai convenabilă opţiune dintre energia electrică şi energia regenerabilă a pompei de căldură, în funcţie de necesarul de apă caldă. Boilerul oferă conectare integrată la WiFi şi la aplicaţia Aqua Ariston Net.

"Un atribut important al noii generaţii de echipamente de producere a apei calde menajere este eficienţa energetică. La nivel european, aproximativ 15% din consumul anual de curent electric al unei familii este generat de boilerele electrice. Acest procent poate fi redus la jumătate graţie tehnologiei inovatoare care a fost integrată în boilerul Lydos Hybrid WiFi," spune Cătălin Drăguleanu, country manager al Ariston Thermo România, citat în comunicat.

De asemenea, noile încălzitoare asigură cu până la 16% mai multă apă caldă graţie tehnologiei WaterPlus care menţine apa rece în partea inferioară a rezervorului, reducând astfel amestecarea acesteia cu apa caldă acumulată. Graţie funcţiei Eco Evo, noile boilere memorează obiceiurile zilnice, pentru a furniza apă caldă doar atunci când consumatorul are nevoie. În plus, funcţiile T-MAX şi "Duş Pregătit" oferă utilizatorului posibilitatea de a beneficia mai rapid de cantitatea de apă caldă necesară pentru primul duş, precum şi de a vizualiza pe ecran numărul de duşuri disponibile. Boilerele Lydos îşi menţin performanţele în timp graţie tehnologiei Titanshield. Mai exact, suprafaţa interioară a încălzitoarelor este prevăzută cu o dublă protecţie împotriva coroziunii datorită proprietăţilor naturale ale titanului.

Aplicaţia Aqua Ariston Net, disponibilă pe Google Play şi App Store, permite conectarea la modelele Lydos Hybrid WiFi şi Lydos WiFi de la distanţă, oferind informaţii actualizate despre temperatura apei, rapoarte despre consumul energetic, dar şi posibilitatea de programare săptămânală pentru a avea apă caldă pregătită în momentele optime.

Boilerele Lydos sunt construite în trei variante, cu volume de 50 de litri, 80 de litri şi 100 de litri, produsele oferind garanţie de până la şapte ani.

La nivel naţional, vânzările de boilere electrice au urcat la circa 230.000 de bucăţi în 2018, în creştere cu aproape 3% faţă de anul precedent, potrivit datelor Ariston. Mare parte din achiziţiile de boilere electrice provin din mediul rural şi oraşele mici, unde nu există conexiune la gaze sau la sistemul centralizat de încălzire şi furnizare de apă caldă menajeră.

Potrivit statisticilor Eurostat, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte accesul populaţiei la apa curentă în propria locuinţă. Mai exact, peste 25% din populaţia României locuieşte într-o gospodărie care nu dispune de baie, duş sau toaletă cu apă curentă, faţă de o medie de 2% la nivelul Uniunii.

De asemenea, în Uniunea Europeană, consumatorii au dreptul ca locuinţele să fie racordate la reţeaua locală de distribuţie a energiei electrice. Acest drept nu este însă valabil şi pentru gazele naturale. Astfel că în România reţeaua de distribuţie a gazelor naturale nu este foarte extinsă şi înregistrează doar circa 3,7 milioane de consumatori casnici, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Spre comparaţie, numărul total de locuinţe se ridică la circa 9 milioane.

Există cumpărători şi din mediul urban care utilizează un boiler electric din motive de confort, având în vedere că pe parcursul verii există perioada de revizie tehnică când furnizarea de apă caldă este sistată.

Regiunile geografice în care sunt înregistrate cele mai mari vânzări de boilere sunt Banat, Crişana şi Maramureş, cea mai folosită capacitate fiind cea de 80 de litri, potrivit datelor Ariston Thermo România.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro