Ariston Thermo România popularizează tehnologia momentului în confortul termic - pompele de căldură aer-apă Nimbus S Net

Comunicate de presă / 07 septembrie

Ariston Thermo România popularizează tehnologia momentului în confortul termic - pompele de căldură aer-apă Nimbus S Net

Progresul tehnologic îşi găseşte numeroase aplicaţii practice şi în confortul termic pentru locuinţe - un domeniu important, care ne influenţează semnificativ starea de bine de zi-cu-zi. Soluţiile sunt multiple iar producătorii îşi adaptează şi diversifică ofertele, încercând să răspundă tendinţelor şi nevoilor de consum dar şi exigenţelor legate de protecţia mediului şi eficienţa energetică. Dintre variantele disponibile, pompele de căldură - tehnologie menită să asigure încălzirea şi răcirea locuinţei, dar şi producţia de apă caldă menajeră - se bucură de cel mai mare succes, datorită caracterului lor sustenabil. Ariston Thermo, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice, a făcut deja pasul către această tehnologie şi a introdus în portofoliul autohton pompele de căldură aer-apă Nimbus S Net, rezultat al programelor intensive de cercetare şi inovare susţinute de companie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Ce este o pompă de căldură şi de ce este de preferat?

Pompele de căldură sunt, simplu spus, aparate care preiau energia dintr-un mediu şi o transportă în altul. O fac însă în mod eficient, cu un consum redus de energie şi cu protejarea mediului înconjurător. Din aceste motive, pompele de căldură au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, iar experţii susţin că acestea reprezintă tehnologia viitorului.

Ca principiu de funcţionare, o pompă de căldură poate fi comparată cu modul de funcţionare al unui frigider. Transferul de energie se realizează prin vaporizarea unui agent frigorific care astfel a preluat căldura din mediul extern, urmată de comprimarea gazului rezultat în urma vaporizării agentului frigorific şi cedarea căldurii acestuia către mediul intern, respectiv către instalaţia de încălzire.

Pompele de căldură sunt de mai multe tipuri, în funcţie de "combustibilul" folosit: pompe aer - apă (care folosesc energia din aer pentru încălzire, răcire şi apă caldă menajeră), sol-apă (colectează energia din pământ) şi apă - apă (preiau energia din sursele de apă cum ar fi pânza freatică, râuri sau lacuri).

Ariston Thermo, lider al pieţei de soluţii pentru confortul termic, a introdus în România pompele de căldură aer- apă din gama Nimbus S Net, care pot fi achiziţionate într-unul dintre cele trei modele: Plus, Compact şi Flex.

Aşadar, este vorba despre o tehnologie care utilizează energia din aer pentru încălzire, răcire şi apă caldă menajeră.

Care sunt avantajele utilizării pompelor de căldură?

Numărul celor care aleg să achiziţioneze pompe de căldură este în creştere, potrivit unor studii recente ale IEA. De altfel, consumatorii vest-europeni au făcut deja trecerea către această tehnologie iar piaţa UE continua să se extinde rapid, aproximativ 1,3 milioane de gospodării achiziţionând o pompă de căldură în 2018. Franţa, Italia şi Spania sunt responsabile pentru jumătate din vânzările din Uniunea Europeană, în timp ce Suedia, Estonia, Finlanda şi Norvegia au cele mai ridicate rate de penetrare, cu peste 25 de pompe de căldură vândute la 1 000 de gospodării în fiecare an.

- Beneficii multiple cu un consum redus

Acelaşi studiu mai arată şi că, dintre toate tipurile de pompe, cele aer-apă - cum este cazul pompelor din gama Nimbus S Net - au cea mai mare rată de răspândire. Specialiştii Ariston spun ca acest lucru se explică prin faptul că sunt uşor de instalat şi aduc numeroase beneficii în termeni de eficienţă şi consum. În plus, acestea sunt perfect adaptate condiţiilor de climă din România, reuşind ca, indiferent de sezon, să folosească cu succes energia din aer pentru încălzire, răcire şi apă caldă menajeră.

- Economie şi eficienţă energetică

Un beneficiu important este faptul că pompele de căldură permit amortizarea investiţiei făcute pentru achiziţionare într-un ritm destul de rapid, pe termen mediu şi lung proprietarii realizând chiar economii semnificative, datorită consumului de energie redus al pompelor.

Pompele funcţionează pe bază de energie electrică, având un consum redus, în condiţiile în care 1 kw electric consumat produce aproximativ 4 kw termici. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte costurile de achiziţionare, care sunt mai mari, există exemple de bune practici în ţări occidentale precum Italia şi Franţa, care au acordat subvenţii, ajutând astfel consumatorii să îşi poată dota locuinţele cu aceste sisteme eficiente şi prietenoase cu mediul.

- Confort şi adaptabilitate

Pompele de căldură Ariston Nimbus S Net sunt aparate de tip split, formate din două unităţi separate, una montată la exterior şi cealaltă la interior. Ele au cel mai scăzut nivel de zgomot din categorie, aducând astfel un plus de confort. De asemenea, ele sunt dotate cu sisteme inteligente care le optimizează performanţele, pentru un impact minim asupra mediului. Pompele înglobează tehnologie europeană avansată, unităţile interne fiind produse la fabrica Ariston Thermo din Italia. Cel mai important însă este faptul că pompele Ariston Nimbus sunt adaptate perfect condiţiilor climaterice din România, funcţionând optim şi la temperaturi scăzute.

- Soluţii inteligente şi conectivitate

O tendinţă remarcată pe piaţa de profil în ultimii ani - şi mai ales de la începutul pandemiei - este apetitul din ce în ce mai crescut al consumatorilor pentru tehnologia care înglobează soluţii inteligente şi conectivitate. Prin gama de pompe de căldură Nimbus S Net, Ariston Thermo aduce la îndemâna consumatorilor funcţia de conectivitate şi control prin aplicaţia ARISTON NET. De asemenea, automatizarea prezentă la pompele Ariston Nimbus S NET este dezvoltată şi produsă in-house, în fabrica dedicată elementelor electronice din grupul Ariston, lucru care permite o mare flexibilitate în instalare, optimizare continuă a softului dar şi integrare facilă cu sisteme solare, fotovoltaice şi generatoare auxiliare de căldură.

În concluzie, pompele de căldură au foarte multe avantaje şi sunt o poartă către un viitor în care confortul nu va mai fi un lux, ci o stare pe care consumatorii şi-o vor putea asigura mai uşor, mai eficient, mai ieftin şi cu mai puţină poluare pentru starea generală de bine, atât în casă, cât şi în mediul înconjurător.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu puteti voi economisi, stati linistiti.. Ce nu va spun producatorii de pompe de caldura e ca aceste sisteme sunt dureros de scumpe pentru omul simplu, la fel precum masinile electrice.

    IN al doilea rand, cu cat e mai frig afara cu atat pompa de caldura trage mai mult curent de la priza. Daca temperatura exterioara iarna coboara mai jos de minus -5 grade, pompa incepe sa traga la greu din reteaua electrica, deci factura va fi pe masura.

    Nu va lasati pacaliti, oameni buni...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro