ARMIN MARKO, DIRECTOR TEHNIC BOSCH:"Soluţiile hibride de încălzire a locuinţelor pot contribui la decarbonarea Europei"

M.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 septembrie

Soluţiile hibride de încălzire a locuinţelor pot contribui la decarbonarea Europei, a afirmat, ieri, Armin Marko, director tehnic al Bosch pentru boilere şi produse hibride pentru locuinţe, în cadrul celui mai recent eveniment Bosch Thermotechnology Expert Talk. Acesta a explicat pe scurt ce reprezintă aşa-numitele soluţii hibride de încălzire şi cum acestea "conduc tranziţia energetică în clădirile existente".

Acesta a afirmat: "Soluţii hibride de încălzire, ce înseamnă asta? Combinaţia unei pompe electrice care foloseşte energie verde pentru încălzire şi care funcţionează împreună cu un boiler pe gaze naturale, combustibili fosili, iar amandouă furnizează încălzire pentru încălzirea centrală şi pentru apă. Ambele funcţionează şi sunt gestionate prin intermediul unui master-control hibrid care foloseşte cât mai bine posibil ambele surse de energie. Această definiţie este acum introdusă oficial printr-o directivă, iar aceste produse vor apărea ca o grupă dedicată de produse ce considerăm că va deveni mult mai importantă în viitor".

La rândul său, Stefan Gautsch, product management director pe produse hibride şi electrificare la Bosch, a afirmat a prezentat câţiva factori de piaţă şi o perspectivă asupra cazurilor în care se utilizează soluţiile hibride de încălzire.

"Uitându-ne la stocul de clădiri al Germaniei, ca exemplu, vedem că majoritatea clădirilor au fost construite înainte de anul 2000. Aceste clădiri au radiatoare şi ai nevoie de mult mai multă putere pe partea de boilere comparativ cu clădirile mai noi. Aceste combinaţii de clădiri sunt perfecte pentru soluţiile hibride. Deci există o piaţă foarte mare în stocul de clădiri în condiţiile în care renovarea acestor clădiri nu merge atât de rapid în comparaţie cu noile dezvoltări în direcţia decarbonizării şi prin urmare soluţiile hibride sunt perfecte pentru decarbonarea stocului de clădiri şi menţinerea confortului clienţilor", a spus Gautsch.

Soluţiile hibride sunt pozitive şi din perspectiva preţurilor în creştere a energiei, au mai spus oficialii Bosch.

Aceştia au mai spus că Bosch face eforturi pentru producerea unor boilere şi pompe de electrice care să nu emită dioxid de carbon.

"Sistemele hibride de încălzire sunt o soluţie fără regret pentru renovarea clădirii, pentru astăzi şi pentru viitor", a mai spus Marko.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9470
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2484
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6231
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8624
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.1620

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro