AROBS achiziţionează Nordlogic

S.B.
Piaţa de Capital / 28 iulie 2022

AROBS achiziţionează Nordlogic

AROBS Transilvania Software anunţă preluarea integrală a Nordlogic, grup de companii local specializat în dezvoltarea de produse şi platforme software personalizate, cu birouri în Cluj-Napoca, Oradea şi Seattle, SUA.

În urma finalizării tranzacţiei, AROBS îşi va extinde echipa din cadrul diviziei de Software Services prin integrarea a peste 60 de programatori, testeri şi consultanţi în dezvoltare software. Grupul AROBS îşi va consolida, astfel, prezenţa la nivelul regiunii Transilvania şi în vestul României, precum şi în America de Nord.

"Suntem încântaţi că o nouă companie antreprenorială românească, fondată tot în Cluj, a decis să se alăture AROBS şi să contribuie la obiectivul nostru pe termen lung, şi anume transformarea grupului în cel mai mare jucător internaţional al industriei de IT, cu servicii şi produse inovatoare, pornit din Cluj. Andrei şi Ovidiu sunt doi antreprenori excepţionali, cu care împărtăşim aceeaşi viziune cu privire la potenţialul de creştere şi dezvoltare al Nordlogic. Le mulţumesc că au ales să îşi unească forţele cu noi, le urez bun-venit în Grupul AROBS atât lor, cât şi echipei Nordlogic şi sunt încrezător că împreună vom implementa multe proiecte de succes. Această tranzacţie este în linie cu strategia noastră de dezvoltare pentru următorii ani, bazată pe o activitate intensă de M&A. Într-un timp relativ scurt, am reuşit să realizăm trei tranzacţii, dar vom continua să căutăm şi să identificăm noi oportunităţi, respectiv companii care pot diversifica activitatea noastră şi care îşi doresc să se dezvolte alături de noi," a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Pentru realizarea acestei tranzacţii, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acţiunile sale, care a avut loc în luna octombrie 2021, precum şi finanţare bancară.

Nordlogic a fost fondat în anul 2006, în Cluj-Napoca, de doi antreprenori români, Andrei Olariu şi Ovidiu Codreanu, foşti colegi de liceu şi facultate. De-a lungul celor 17 ani de existenţă, Nordlogic a dezvoltat şi implementat aplicaţii web şi cloud, precum şi software bazat pe familia de tehnologii Microsoft pentru clienţi locali şi internaţionali din Europa, Marea Britanie, Israel şi SUA. Clienţii Nordlogic activează în industrii diverse, precum servicii financiare, tehnologie, manufactură, media, domeniul medical, organizaţii non-profit, etc. În 2021, grupul Nordlogic a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 9,7 milioane de lei. Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Andrei Olariu (CEO), Ovidiu Codreanu (COO) şi Ciprian Sorlea (CTO).

"Suntem bucuroşi să devenim parte din familia AROBS, acesta fiind un pas extrem de important în evoluţia Nordlogic. Credem că sinergiile pe care intrarea Nordlogic în grupul AROBS le va aduce ne vor ajuta să creştem în ritm accelerat. Pentru noi, AROBS a fost un partener firesc în momentul în care am avut în vedere dezvoltarea prin intermediul unei tranzacţii M&A, datorită unei lungi relaţii atât la nivel profesional, între firme, cât şi la nivel personal. Apartenenţa la grupul AROBS ne face mai puternici şi competitivi, iar planul este să continuăm să livrăm servicii şi produse de înaltă calitate şi, în acelaşi timp, să ne extindem echipa de specialişti, competenţele şi portofoliul de clienţi," a declarat Andrei Olariu, cofondator şi CEO al Nordlogic.

Din partea AROBS, tranzacţia a fost facilitată de Wolf Theiss, care a acordat asistenţă juridică companiei. De partea cealaltă, Nordlogic a fost asistată de Orion XXI în calitate de consultant M&A şi de ZVD Attorneys în aspectele juridice ale tranzacţiei.

Aceasta este cea de-a treia tranzacţie realizată de AROBS de la anunţul de listare pe Bursa de Valori Bucureşti, după achiziţionarea Berg Software Timişoara la finalul anului 2021 şi Enea Software Development Services din aprilie 2022. Totodată, este cea de-a şaptea tranzacţie realizată de companie în ultimii patru ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb