AROBS achiziţionează Nordlogic

F.D.
Piaţa de Capital / 28 iulie

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, anunţă preluarea integrală a Nordlogic, grup de companii local specializat în dezvoltarea de produse şi platforme software personalizate, cu birouri în Cluj-Napoca, Oradea şi Seattle, SUA, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în urma finalizării tranzacţiei, AROBS îşi va extinde echipa din cadrul diviziei de Software Services prin integrarea a peste60de programatori, testeri şi consultanţi în dezvoltare software. Grupul AROBS îşi va consolida, astfel, prezenţa la nivelul regiunii Transilvania şi în vestul României, precum şi în America de Nord.

"Suntem încântaţi că o nouă companie antreprenorială românească, fondată tot în Cluj, a decis să se alăture AROBS şi să contribuie la obiectivul nostru pe termen lung, şi anume transformarea grupului în cel mai mare jucător internaţional al industriei de IT, cu servicii şi produse inovatoare, pornit din Cluj. Andrei şi Ovidiu sunt doi antreprenori excepţionali, cu care împărtăşim aceeaşi viziune cu privire la potenţialul de creştere şi dezvoltare al Nordlogic. Le mulţumesc că au ales să îşi unească forţele cu noi, le urez bun-venit în Grupul AROBS atât lor, cât şi echipei Nordlogic şi sunt încrezător că împreună vom implementamulte proiecte de succes.

Această tranzacţie este în linie cu strategia noastră de dezvoltare pentru următorii ani, bazată pe o activitate intensă de M&A. Într-un timp relativ scurt, am reuşit să realizăm trei tranzacţii, dar vom continuasă căutăm şi să identificăm noi oportunităţi, respectiv companii care pot diversifica activitatea noastră şi care îşi doresc să se dezvolte alături de noi," a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Pentru realizarea acestei tranzacţii, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acţiunile sale, care a avut loc în luna octombrie 2021, precum şi finanţare bancară.

Nordlogic dezvoltă şi implementează aplicaţii web şi cloud, precum şi software bazat pe familia de tehnologii Microsoft pentru clienţi locali şi internaţionali din Europa, Marea Britanie, Israel şi SUA. Clienţii Nordlogic activează în industrii diverse, precum servicii financiare, tehnologie, manufactură, media, domeniul medical, organizaţii non-profit, etc. În 2021, grupul Nordlogic a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 9,7 milioane de lei. Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Andrei Olariu (CEO), Ovidiu Codreanu (COO) şi Ciprian Sorlea (CTO).

Din partea AROBS, tranzacţia a fost facilitată de Wolf Theiss, care a acordat asistenţă juridică companiei. De partea cealaltă, Nordlogic a fost asistată de Orion XXI în calitate de consultant M&A şi de ZVD Attorneys în aspectele juridice ale tranzacţiei.

Aceasta este cea de-a treia tranzacţie realizată de AROBS de la anunţul de listare pe Bursa de Valori Bucureşti, după achiziţionarea Berg Software Timişoara la finalul anului 2021 şi Enea Software Development Services din aprilie 2022. Totodată, este cea de-a şaptea tranzacţie realizată de companie în ultimii patru ani, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Arobs cea mai promitatoare companie din IT pe BVB,mai ales cand va trece pe piata principala.moment bun de acumulare.

  1. Mi-am notat opinia dvs. Multumesc.

   Totusi, cat au dat pe Nordlogic? 

   In comunicat avem "Valoarea tranzacției nu depășește 10% din veniturile totale individuale ale AROBS Transilvania Software" 

   Se vorbeste, de-asmenea, de venituri consolidate de aproximativ 9,7 milioane de lei pentru Nordlogic. Eu in raportari pe net vad CA de 5.7 milioane pe 2021. Unde e adevarul?

   Cum putem evalua miscarea AROBS si compania in sine? 

   Cum ai spus si tu, cele 9.7 milioane sunt venituri CONSOLIDATE, la nivelul intregului grup Nordlogic. Ce vezi tu pe net 5.7 milioane sunt doar de la compania NORDLOGIC SOFTWARE SRL care e doar una din companiile din grupul Nordlogic

   Aha! M-ai luminat!

   Multumesc!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

18 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8793
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8008
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0325
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7839
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.7882

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro