Artego va contracta trei facilităţi de credit de la ING

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie

Producătorul de articole din cauciuc Artego Târgu Jiu (ARTE) va contracta trei facilităţi de credit de la ING Bank, în urma votului Asociaţiei Salariaţilor PAS Artego, de la adunarea acţionarilor companiei de ieri, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O facilitate, destinată finanţării capitalului de lucru, se referă la majorarea liniei de credit existente de la 0,4 milioane de euro, până la 2,25 milioane de euro. De asemenea, se va contracta o nouă linie de credit în valoare de nouă milioane de lei, tot pentru finanţarea capitalului de lucru, precum şi o linie pentru emiterea de scrisori de garanţie bancară, în valoare de 2,2 milioane de lei.

Garanatarea obligaţiilor financiare (credite, dobânzi, penalităţi, etc.) ale facilităţilor ce vor fi contractate, se va face prin ipoteci imobiliare pe 13 terenuri intravilane, gaj pe stocurile companiei, cesiuni de creanţe aferente unor relaţii comerciale şi ipotecă imobiliară pe conturile societăţii deschise la ING.

Pentru primul trimestru al acestui an, producătorul de articole din cauciuc a raportat un profit net de 2,75 milioane lei, de trei ori mai mare decât cel din perioada ianuarie-martie 2020. Veniturile din exploatare s-au ridicat la aproape 44 milioane de lei, în creştere cu 9,2%, în timp ce cheltuielile pentru exploatare au fost de 40,76 milioane lei, cu 4,9% mai mari decât cele din primele trei luni ale anului trecut. În acest context, în intervalul ianuarie-martie 2021, Artego a obţinut un profit din exploatare de 3,23 milioane lei, de peste două ori mai mare decât cel din primele trei luni ale anului 2020, rezultat ce a fost erodat de o pierdere financiară de 0,07 milioane lei.

Acţionarul majoritar al companiei, a cărei valoare de piaţă este de circa 110 milioane de lei, este Asociaţia Salariaţilor Pas Artego, ce deţine 77,81% din capitalul social al producătorului de articole din cauciuc.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am mare încredere în această firmă! Fără scandaluri, fără măgarii își continuă netulburată activitatea! Am acțiuni la ei !

    1. Profit an de an, dividende an de an. Si conducerea este ok. Nu vedem situatii financiare care trebuie "auditate si rectificate" si nici dezvoltare fulminanta si pierderi care cresc in fiecare an, asa cum "produc" unicornii listati la Bvb pe Aero. Artego este pentru investitori de cursa lunga.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro