ARUT solicită Ministerului Educaţiei o întâlnire oficială pentru prezentarea propunerilor cu privire la legea educaţiei

F.D.
Miscellanea / 9 august

ARUT solicită Ministerului Educaţiei o întâlnire oficială pentru prezentarea propunerilor cu privire la legea educaţiei

Alianţa Română a Universităţilor Tehnice (ARUT) solicită Ministerului Educaţiei o întâlnire pentru a înainta propuneri concrete, considerând că acestea pot aduce un plus formei actuale a legii, conform unui comnicat de presă.

Potrivit sursei citate, ARUT afirmă că, pentru a oferi României un viitor pe măsura potenţialului uman şi resurselor de care dispune, este necesară o preocupare majoră a decidenţilor şi a tuturor actorilor implicaţi - autorităţi naţionale, locale, universităţi, companii - pentru educaţia în domeniul Ştiinţelor Exacte, Ingineriei şi Tehnologiei şi Matematicii STIM (Science, Technology Engineering, and Mathematics - STEM), în acord şi cu tendinţele la nivel european şi global. Ne aşteptăm în consecinţă la decizii strategice majore cum ar fi o alocare financiară suplimentară pentru universităţi şi/sau o stimulare efectivă a tinerilor să urmeze studiile în aceste domenii, inclusiv de ordin financiar sau cu privire la accesul şi sprijinul în carieră.

ARUT solicită Ministerului Educaţiei dezvoltarea şi implementarea unui Program Naţional de încurajare a elevilor din gimnaziu şi liceu să studieze ştiinţele exacte şi ingineria.

Alianţa subliniază lipsa cronică la nivel naţional de resurse umane în domeniile matematicii, ştiinţelor exacte şi ingineriei. România traversează cea mai mare criză de resursă umană din istoria sa, care se va adânci în următorii 30 de ani. Fără o decizie strategică cu impact în viitorul apropiat şi mediu, România va rata şansa dezvoltării sale economice şi sociale.

Reprezentanţii Alianţei au participat activ, în dezbaterile privind proiectul România Educată şi consideră ca doar prin dezbateri constructive şi propuneri oneste va rezulta o formă a Legii învăţământului superior modernă şi flexibilă, care să întrunească o largă susţinere şi care să asigure o dezvoltare sustenabilă a sistemului de învăţământ superior şi a societăţi în ansamblul său.

Astfel, ARUT solicită un răspuns concret, coerent şi sistematic din partea autorităţilor, pe măsura crizei în care ne aflăm, inclusiv în ceea ce priveşte crearea cadrului legal adecvat în domeniul învăţământului universitar, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9419
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9805
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0577
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2533

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro