Ascendia listează o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 4,265 milioane de lei

V.G.
Piaţa de Capital / 6 decembrie 2022

Ascendia listează o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 4,265 milioane de lei

Ascendia (ASC)îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează astăzi o nouă emisiune de obligaţiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, obligaţiunile, în valoare de 4,265 milioane de lei sunt disponibile la tranzacţionare sub simbolul bursier ASC27. Prima emisiune de obligaţiuni Ascendia, în valoare de 3 milioane de lei, a fost listată în anul 2019.

"Ne bucurăm că Ascendia, companie listată pe Piaţa AeRO a Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti din 2016, a revenit cu o nouă emisiune de obligaţiuni la bursă, în valoare de peste 4 milioane de lei, după ce prima a ajuns la maturitate în luna iunie a acestui an. La mai bine de 5 ani de la listarea pe piaţa AeRO, Ascendia a ales să acceseze din nou mecanismele pieţei de capital pentru dezvoltarea proiectelor sale educaţionale, demonstrând că bursa reprezintă un canal viabil pentru finanţare. Educaţia este extrem de importantă, iar proiectele dezvoltate de Ascendia, cu componentă digitală, facilitează accesul mai multor categorii de public la noi oportunităţi de învăţare", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"În contextul instabilităţii globale, perspectivele industriei de e-learning, în care activează Ascendia sunt unele foarte bune, la nivel mondial prefigurându-se o creştere de circa 20% de la an la an pentru fiecare din următorii 5 ani. Este o prognoză care nu le-a scăpat investitorilor, care, încă o data, ne-au dat votul de încredere, subscriind obligaţiunile ASC27 mult peste suma iniţial vizată de compania noastră. Produsele şi serviciile e-learning pe care le oferă Ascendia cresc de la an la an şi, anticipăm noi, vom depăşi cu mult ritmul de creştere al industriei în fiecare din următorii 5 ani!" , a declarat Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia.

Ascendia a derulat, în perioada 16 - 30 august 2022, un plasament privat la care au participat 78 de investitori, dintre care 76 persoane fizice si 2 persoane juridice, în cadrul căruia au fost subscrise un număr de 44.895 de obligaţiuni nominative, dematerializate, negarantate, neconvertibile, emise în RON, cu un preţ de emisiune de 95 RON/obligaţiune. Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 RON per obligaţiune, cu scadenţă la data de 2 septembrie 2027 şi o rată nominală fixă de 10,00% pe an. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru continuarea îmbunătăţirii software-ului dezvoltat de companie, creşterea echipelor de vânzări şi de marketing şi crearea de rezerve pentru potenţiale investiţii. Oferta şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

"Salutăm listarea celei de-a doua emisiuni de obligaţiuni din istoria Ascendia. Plasamentul privat intermediat de TradeVille la finalul acestei veri a indicat un interes peste aşteptări şi, în acelaşi timp, selectiv din partea investitorilor, pentru produse cu randament atractiv într-un context inflaţionist. Sperăm ca fondurile atrase să fie de real ajutor în eforturile Ascendia de digitalizare accelerată a educaţiei la nivel naţional, aşa încât să putem avansa cât mai rapid în topurile europene la acest capitol", a declarat Miriam Andrei, Director General TradeVille.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cred o sa vand detinerea la TGN zilele urmatoare si o sa cumpar ASC27,am incredere si in conducerea ascendia ca in 2023 va transfera firma pe piata principala a bvb

    1. dar de ce sa cumperi ASC27 cand poti lua actiuni direct din piata,devii actionar iar la AGA propui transferul pe BVB?

      Furi curent grav

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro