ASF: 1.000 de persoane au apelat în acest an la SAL-Fin pentru a-şi rezolva disputele cu firmele de asigurare

A.B.
Bănci-Asigurări /

 1.000 de persoane au apelat în acest an la SAL-Fin pentru a-şi rezolva disputele cu firmele de asigurare

Entitatea de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Financiar Non-bancar SAL-Fin a înregistrat, de la începutul anului şi până în prezent, 1.000 de cereri de soluţionare a diferendelor dintre consumatori şi entităţile din piaţa financiară non-bancară, în condiţiile în care pe parcursului anului trecut numărul total al solicitărilor a fost de 522, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Evoluţia numărului de cereri primite spre soluţionare (de la 32 în anul 2016 la circa 1.200 prognozate pentru sfârşitul acestui an) indică creşterea constantă a gradului de încredere a consumatorilor în soluţiile oferite de conciliatorii SAL-Fin.

Această stare de fapt este demonstrată şi de evoluţia numărului de litigii rezolvate. Astfel, de la înfiinţarea SAL-Fin (2016) şi până la sfârşitul lunii iunie a acestui an, au fost soluţionate 885 de litigii.

Din perspectiva obiectului cererilor, în perioada 2016 - semestrul I 2020, litigiile au vizat, în proporţie de 99%, aspecte cu privire la despăgubirile primite în baza unor poliţe de asigurare, iar în cazul răspunderii civile auto (RCA), acestea au reprezentat circa 84% din total.

Sumele suplimentare acordate consumatorilor ca urmare a derulării procedurilor de conciliere au crescut faţă de sumele iniţiale primite cu aproximativ 2,95 milioane lei.

Pe lângă gratuitatea operaţiunii de soluţionare alternativă, un alt aspect ce vine să susţină avantajele de a apela la SAL-Fin îl reprezintă durata medie de soluţionare a unui litigiu: 27 de zile pentru procedura de soluţionare a litigiilor prin propunerea unei soluţii şi 55 de zile pentru procedura de soluţionare a litigiilor prin impunerea unei soluţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro