Abonament gratuit

ASF a amendat City Insurance cu 100.000 de lei

Andrei Iacomi
Bănci-Asigurări /

ASF a amendat City Insurance cu 100.000 de lei

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea societăţii City Insurance cu amendă în de 100.000 de lei, pentru o serie de încălcări ale Legii 237/2015 privind metodologia de calcul a rezervelor tehnice, se arată într-un comunicat al supraveghetorului pieţei remis, astăzi, Redacţiei.

Totodată, Autoritatea a stabilit în sarcina asiguratorului obligaţia de a implementa măsuri de natură operaţională şi prudenţială pentru remedierea deficienţelor constatate în cadrul acţiunii de control periodic, cu privire la modalitatea de lichidare a dosarelor de daună şi la diminuarea nivelului unor riscuri identificate, măsuri care trebuie implementate până la finalul anului 2020.

Anul trecut, City Insurance a emis poliţe de asigurare în valoare de 410 milioane euro, în creştere cu 28% faţă de 2018, în timp ce volumul de despăgubiri plătite a atins nivelul de 244 milioane euro (echivalentul a 1,1 miliarde lei), în creştere cu 33% comparativ cu cele aferente anului anterior.

Înfiinţată în 1998 de către investitori români şi străini, City Insurance deţine 42 de birouri şi filiale pe tot cuprinsul ţării, având mai bine de 400 de angajaţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS