ASF a aprobat prospectul de admitere la tranzacţionare a obligaţiunilor Patria Bank

G.U.
Piaţa de Capital / 03 decembrie 2020

ASF a aprobat prospectul de admitere la tranzacţionare a obligaţiunilor Patria Bank

Titlurile au o dobândă de 6,5% pe an şi maturitatea de opt ani

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul întocmit de Patria Bank (PBK) în vederea admiterii la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a ultimei emisiuni de obligaţiuni a instituţiei de credit, se arată într-un raport al supraveghetorului pieţei remis, astăzi, Redacţiei.

Titlurile, în valoare de 8,187 milioane de euro, au o dobândă anuală de 6,5% şi scadenţa de opt ani. Obligaţiunile au fost vândute iniţial printr-un plasament privat derulat la finele lunii septembrie, intermediar fiind casa de brokeraj Tradeville. Titlurile sunt negarantate, neconvertibile şi subordonate, iar cuponul este plătibil semestrial.

La BVB se mai tranzacţionează o emisiune de obligaţiuni Patria Bank în valoare de cinci milioane de euro, lansată anul trecut. Titlurile au tot o maturitate de opt ani şi o dobândă fixă de 6,5% pe an.

Patria Bank este o entitate rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank. Acţionarul majoritar indirect al băncii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity al cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) şi BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro