ASF a aprobat retragerea de la tranzacţionare a acţiunilor emise de Electroputere Craiova

S.B.
Piaţa de Capital / 8 decembrie 2021

ASF a aprobat retragerea de la tranzacţionare a acţiunilor emise de Electroputere Craiova

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat retragerea de la tranzacţionare a acţiunilor emise de societatea Electroputere Craiova şi radierea din evidenţele ASF, având în vedere finalizarea procedurii de retragere a acţionarilor în conformitate cu art. 44 din Legea nr. 24/2017, informează news.ro.

ASF a autorizat numirea lui Moroianu Nicolae în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al SSIF Swiss Capital şi a lui Gabriel Purice în calitate de director al SSIF Bursa Română de Mărfuri (Romanian Commodities Exchange);

De asemenea, a fost autorizat şi Ibrahim Tankut Eren, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Aegon Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Bursei de Valori Bucureşti.

A fost totodată aprobată prelungirea cu 2 ani a perioadei maxime de auditare de 5 ani consecutivi de către actualul auditor financiar Mazars Romania a situaţiilor financiare ale S.A.I. Swiss Capital Asset Management S.A. pentru anii 2022 şi 2023, precum şi solicitarea Roca Management S.R.L. de înregistrare în calitate de Administrator de Fonduri de Investiţii Alternative (A.F.I.A.) şi înscriere în Registrul A.S.F. în calitate de A.F.I.A. înregistrat.

ASF a aprobat şi prospectul UE pentru creştere aferent ofertei publice primare iniţiale de vânzare de acţiuni emise de societatea ABN Systems International S.A. Bucureşti, care va fi derulată în vederea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare administrat de Bursa de Valori Bucureşti.

ASF a aprobat totodată societatea Allianz Holding eins GmbH ca acţionar semnificativ direct la societatea Allianz - Ţiriac Asigurări, precum şi a avizat modificarea actului constitutiv ca urmare a majorării capitalului social la societatea German Romanian Assurance.

Conducerea ASF a aprobat şi aplicarea excepţiei de la obligaţia de raportare, în baza articolului 9 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr. 648/2012 (EMIR), în cazul contractelor cu derivate extrabursiere, încheiate intragrup de Leoni Wiring Systems Arad S.R.L., Leoni Wiring Systems Piteşti S.R.L. şi Leoni Wiring Systems RO S.R.L. cu societatea Leoni AG.

Au fost aprobate şi modificările aduse actului constitutiv al societăţii Maxygo Broker de Asigurare referitoare la completarea obiectului de activitate secundară.

De asemenea, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a mai adoptat şi Proiectul de Regulament pentru modificarea Regulamentului A.S.F. nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, cu modificările şi completările ulterioare (proiectul va fi publicat pe site-ul ASF, pentru consultare publică, timp de 10 zile).

Consiliul ASF a aprobat şi regulamentul pentru modificarea şi completarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 16/2014 privind veniturile Autorităţii de Supraveghere Financiară (regulamentul va fi transmis, spre publicare, Monitorului Oficial al României), precum şi Proiectul de Normă pentru aplicarea Ghidului ESMA privind comunicările publicitare în temeiul Regulamentului (UE) 2019/1156 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 iunie 2019 privind facilitarea distribuţiei transfrontaliere a organismelor de plasament colectiv şi de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 345/2013, (UE) nr. 346/2013 şi (UE) nr. 1286/2014 (proiectul va fi publicat pe site-ul ASF, pentru consultare publică, timp de 10 zile).

A fost totodată adoptată şi Norma privind asigurările de garanţii (norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României).

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro