ASF a lansat proiectul FinTech Hub

T.T.
Piaţa de Capital /

ASF a lansat proiectul FinTech Hub

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat pe pagina sa de internet proiectul FinTech Hub prin intermediul căruia a fost creat cadrul instituţional pentru dialog cu societăţile ce dezvoltă soluţii FinTech (inovaţie tehnologică în domeniul serviciilor financiare) ce pot fi aplicate pe oricare dintre pieţele reglementate şi supravegheate de către Autoritate, conform unui comunicat al instituţiei.

Potrivit sursei citate, iniţiativa ASF sprijină astfel dezvoltarea tehnologiilor moderne pe piaţa financiară şi în acelaşi timp urmăreşte menţinerea încrederii consumatorilor în utilizarea serviciilor financiare şi asigurarea unui nivel adecvat de protecţie a acestora.

"Ne dorim ca entităţile din piaţă, dar şi alţi antreprenori, indiferent că sunt din domeniul financiar sau nu, să aibă o interacţiune eficientă în relaţia cu ASF, astfel încât să încurajăm dezvoltarea de noi soluţii inovatoare în domeniul financiar. Cu siguranţă acestea generează oportunităţi şi beneficii pentru toate părţile implicate, dar este foarte important să nu pierdem din vedere tipurile noi de riscuri care pot apărea, precum şi modalităţile de gestionare a acestora", a susţinut Leonardo Badea, preşedintele ASF.

FinTech Hub pune bazele dezvoltării unei modalităţi de comunicare şi colaborare eficientă, prin care atât Autoritatea, cât şi entităţile reglementate şi/sau alte societăţi interesate să înţeleagă mai bine oportunităţile şi riscurile generate de FinTech.

Scopul acestui Hub este de a crea o primă legătură între ASF şi societăţile ce dezvoltă noi modele de afaceri, aplicaţii, procese sau produse care au un efect direct asupra furnizării de servicii financiare şi de a facilita interacţiunea cu Autoritatea.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. uuuhhh Leo ce masura ai luat tu...acum dupa asta o sa duduie cele 3 piete supravegheate...pacat ca pleci cu astfel de masuri..

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS