ASF a transmis ieri Strategia Pieţei de Capital la Ministerul de Finanţe

M.C.
Piaţa de Capital / 23 decembrie 2022

ASF a transmis ieri Strategia Pieţei de Capital la Ministerul de Finanţe

Autoritatea de Supraveghere Financiară a transmis ieri Strategia Pieţei de Capital la Ministerul de Finanţe, a anunţat, astăzi, Ovidiu Petru, director general al Direcţiei Generale Sector Instrumente şi Investiţii Financiare din cadrul ASF, potrivit Agerpres.

"Alocăm mult timp educaţiei, mult timp proiectelor de pe piaţa de capital. Avem şi o Strategie de Educaţie, avem şi Strategia Pieţei de Capital. Ieri am trimis-o la minister (Ministerul Finanţelor - n.r.)....şi mă bucur că am avut atât de multe documente şi atât de multe intervenţii şi observaţii venite în consultarea publică, chiar şi după consultarea publică foarte multe asociaţii şi foarte multă lume din piaţa de capital, interesată evident de viitorul pieţei şi de dezvoltarea pieţei. Cred că undeva la începutul anului viitor şi sper să o avem aprobată şi începem oficial implementarea ei, chiar dacă noi deja am început foarte multe proiecte şi ne-aţi văzut în foarte multe proiecte ale pieţei de capital alături de voi, alături de Bursă, alături de asociaţii", a spus Ovidiu Petru, la evenimentul de listare a titlurilor Fidelis pe Bursa de Valori Bucureşti.

La începutul lunii octombrie, Ministerul Finanţelor a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a elaborat, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Strategia naţională pentru dezvoltarea pieţei de capital din România în perioada 2022-2026, care ar urma să aducă la buget un plus de venituri de 2,7 miliarde de lei în acest an.

Strategia a beneficiat de asistenţă tehnică acordată de Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi este conturată în jurul a nouă obiective: îmbunătăţirea condiţiilor pentru listarea pe piaţa de capital; creşterea lichidităţii pe piaţa secundară; promovarea, dezvoltarea şi creşterea unei pieţe active a IMM-urilor; promovarea economiilor în rândul investitorilor persoane fizice; creşterea rolului investitorilor instituţionali; facilitarea finanţării pe termen lung prin mecanisme de piaţă; susţinerea digitalizării şi a inovaţiei financiare; susţinerea dezvoltării pieţei locale de capital privat (private equity) şi de capital de risc (venture capital); stimularea investiţiilor verzi.

Potrivit notei de fundamentare, orizontul de timp pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor a fost stabilit pentru fiecare obiectiv specific în parte, fiind avute în vedere, după caz, termene de implementare scurte (1 an), medii (2,5 ani) sau lungi (4,5 ani). Termenul limită pentru implementarea Strategiei naţionale pentru dezvoltarea pieţei de capital din România în integralitatea sa este 31 decembrie 2026.

De asemenea, aceasta ar urma să aibă un impact financiar pozitiv asupra bugetului în anul curent şi în următorii ani. Astfel, în anul curent ar trebui să aducă la buget venituri de 2,7 miliarde de lei, din care 1,1 miliarde de lei din impozitul pe profit şi 1,6 miliarde de lei din impozitul pe venit. În anii următori ar trebui să genereze venituri la buget de 3,4 miliarde de lei, 3,8 miliarde de lei, respectiv 3,7 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. patronul GIP? Ma refer la Florin Coman, va zic eu sigur ca asa il cheama si in buletin

  1. asta e o gluma cu FC?

   A facut Burduja calculele si ii da cu plus la Buget dupa ce a modificat impozitarea retail de pe piata de capital. 

  Eu sunt un simplu investitor , nu e treaba voatra ce am fost inainte

  Eu sunt consultant pe piata Aero, o consult, o pompez si apoi o vand scump ca sa o pot cumpara mai ieftin 

  Fraierii nu se schimba ci se rotesc :)) 

  Eu investesc in Bnet si Claim ca vor creste accelerat, rachete :)) 

  In calitate de consultant , daca vreti, va pot consulta la buzunare

  Ce ma distrez pe BVB- GIP - Aero ;))) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb