ASF dă undă verde ofertei concurente a investitorului Ben Madadi la SIF Muntenia

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 09 septembrie

ASF dă undă verde ofertei concurente a investitorului Ben Madadi la SIF Muntenia

La sediul ASF se va realiza o licitaţie de preţ, iar oferta cu cel mai mic preţ va fi revocată

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat ieri oferta concurentă de cumpărare de acţiuni SIF Muntenia (SIF4) a investitorului Ben Madadi, conform deciziilor ASF publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Solicitarea de avizare a fost transmisă luni, 30 august, iar oferta lui Madadi vizează 55 de milioane de acţiuni SIF4, echivalentul a 7% din SIF Muntenia. Conform deciziilor, la sediul ASF se va realiza o licitaţie de preţ, iar oferta cu cel mai mic preţ va fi revocată.

Pe de altă parte, oferta de cumpărare a conducerii SIF Muntenia intenţionează răscumpărarea a 20,6 milioane de acţiuni SIF4 (2,56% din capitalul social), la un preţ de 1,3 lei/titlu. Preţul de astăzi al acţiunilor SIF4 este de 1,295 lei. Amintim că acest program de răscumpărare al conducerii SIF4 a fost aprobat de acţionarii SIF Muntenia tocmai în urmă cu 16 luni, compania anunţând abia în finalul lunii iulie că vrea în sfârşit să ducă la îndeplinire acest program.

Amintim de asemenea, în legătură cu licitaţia de preţ a SIF Muntenia, faptul că preţul maxim de răscumpărare propus de conducerea SIF4 a fost stabilit prin decizia acţionarilor la 2,03 lei, la fel cum a fost stabilită cantitatea vizată pentru răscumpărare.

Preţul de cumpărare al ofertei lui Madadi este de 1,6 lei/titlu, perioada de derulare este 15-28 septembrie, iar intermediarul este Alpha Bank.

Acţiunile SIF4 creşteau ieri, la ora 17:00, cu o oră înainte de închiderea şedinţei de tranzacţionare, cu 16%, pe fondul unui rulaj de 1,3 milioane de lei.

"Data limită până la care se pot depune spre aprobare amendamentele privind majorarea preţului este 22.09.2021, ora 10:00, dată la care urmează a avea loc la sediul ASF licitaţia privind majorarea preţurilor. Ulterior licitaţiei şi aprobării amendamentului cu privire la majorarea preţului, oferta concurentă cu cel mai mic preţ va fi revocată", se arată în decizia ASF.

Totodată, ASF a prelungit perioada de derulare a ofertei publice de cumpărare de acţiuni proprii a conducerii SIF Muntenia, termenul unic de închidere a ofertelor publice concurente fiind 28 septembrie inclusiv. De asemenea, derularea ofertelor iniţiate de SIF Muntenia şi Madadi se suspendă începând cu 15 septembrie până la data la care este publicat amendamentul referitor la majorarea de preţ.

De asemenea, acţiunile SIF Muntenia vor fi suspendate de la tranzacţionarea pe BVB începând din data de 22 septembrie până în ziua publicării anunţului privind cel mai mare preţ rezultat în urma licitaţiei.

Mai amintim că Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF), unde Madadi este membru, a solicitat, în finalul lunii august, KPMG un audit asupra detaliilor şi utilităţii unor plasamente ale SIF Muntenia în valoare de peste 305 milioane de lei, fiind vorba despre plasamentele prin care conducerea SIF-ului îşi perpetuează practicile prin care prejudiciază milioane de investitori ai SIF-ului.

Solicitarea AISIF a fost făcută de un grup de acţionari ai SIF4 ce deţine peste 5% din totalul drepturilor de vot de la SIF, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere legal, auditorul este obligat să realizeze raportul solicitat.

Totodată, un grup de acţionari format din Madadi, Alexandru Ionel Secară, Andrei Viorel Orlando şi Florian Munteanu (acesta din urmă este un investitor cu deţineri la mai multe SIF-uri care a candidat în trecut şi la postul de membru în Comitetul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea) a dat recent în judecată SIF Muntenia şi a solicitat anularea deciziilor acţionarilor din AGA de bilanţ din data de 28 aprilie 2021.

Este vorba despre toate cele 10 hotărâri din AGOA SIF Muntenia din 28 aprilie, inclusiv: hotărârea prin care au fost aprobate situaţiile financiare anuale ale societăţii pentru exerciţiul financiar 2020, hotărârea prin care s-a aprobat acoperirea pierderii contabile de 25,86 milioane de lei aferentă exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2020 din rezerve, hotărârea prin care s-a aprobat programul de administrare al SIF Muntenia şi bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii, hotărârile prin care au fost aprobate politicile de remunerare pentru conducere, dar şi hotârârea prin care s-a respins atragerea răspunderii administratorului pentru dobândirea de către societate, în mod indirect, a acţiunilor proprii, punct introdus la vremea respectivă pe ordinea de zi de către investitorul Ben Madadi.

Opinia Cititorului ( 13 )

 1. Felicitări d-lui Madadi pentru modul profesionist în care conduce ostilitățile cu cei din SAI MUNTENIA SA. Pe de altă parte ii fac cunoscut că procesul 5295/2/2019 aflat la CAB, având ca obiect constatarea plasamentelor SIF1 și SIF4 în fondurile satelit ca fiind acțiuni proprii este pe cale să fie retras de conducerea Flaros, inițiatorul acestui proces. Mai aveți timp să interveniți.

  Ben a făcut un enorm bine acționarilor sif4. Nimeni nu a mai crezut vreodata in asemenea perspectivă. Felicitări și rușine ASF. Înainte de ofertele concurente ASF trebuia sa clarifice situația acțiunilor proprii și a concertarii.

  Ce face Ben trebuia sa faca fondurile de pensii care au acțiuni sif1m4 sau 5. Au structuri avizate de ASF care ar trebui să apere fondul de derapajele companiilor in care investesc. Bine ca prin acțiunile unui investitor li se mai drege și lor activul. Sa le fie rușine filfizonilor cu butonieră aurită care încasează mii de euro din banii contribuțiilor la pensii.

  1. Bravo! Cel mai bun comentariu!

   filfizonilor le placea doar sa mearga la AGA pentru masa de dupa sedinta.

   Te felicit pentru comentariul tau. 

  Citesc și vomit, citesc...

  1. Du-te la doctor!

   Daca ai inghitit broscoiul acum borasti ...

  Sunt curios dacă vinde Swiss. Ar fi un moment bun sa dovedească ca nu este presul lui Dragoi si ca nu tine acțiunile doar ca sa -i voteze SOP-ul ala de sute de mii de acțiuni pt recompensa nesimtita . Adică să se desisteze cum zic penalistii

  1. Vinde sigur. La pretul asta....

  Intrebare: daca are ben banii astia, de unde ii are? A venit cu ei din Iran? Sau i a castigat aici? A platit taxe pentri ei.

  1. Ben e investitor pe piete financiare unde transparenta este maxima. Sa nu crezi ca banii trec prin circuit bancar si nu se stie sursa lor. Dar nu cumva te cheama Bogdan, Bogdan Dragoi, si esti convins ca toata lumea, ca si tine, are bani doar din smecherii si pagubirea altor persoane?

   Inteligentule... preocupatule... Iran e sub embargou bancar. Crezi că se pot scoate mulți bani, pe circuit bancar, din Iran? Disperare mare la adunarea hoților?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro