ASF l-a amendat pe preşedintele Prebet cu 12.800 de lei

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 11 august 2021

ASF l-a amendat pe preşedintele Prebet cu 12.800 de lei

Sancţiunea a fost aplicată pentru că achiziţia a 5% din Roca s-a făcut fără acordul acţionarilor conform prevederilor legale

Recent, Autoritatea a somat un grup de acţionari ai Prebet să lanseze o ofertă publică de preluare obligatorie

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a sancţionat pe Francis Mathe, preşedintele Prebet Aiud (PREB), cu amendă contravenţională de 12.800 de lei, pentru că a achiziţionat un pachet de 5% din Roca Investments, fără acordul acţionarilor în acest sens conform prevederilor legale, după cum reiese din decizia supraveghetorului pieţei postată, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, ASF arată că, potrivit dispoziţiilor art. 90, alin. (1) din Legea nr. 24/2017, privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, "actele de dobândire, înstrăinare, schimb sau de constituire în garanţie a unor active din categoria activelor imobilizate ale emitentului, a căror valoare depăşeşte, individual sau cumulat, pe durata unui exerciţiu financiar, 20% din totalul activelor imobilizate, mai puţin creanţele, sunt încheiate de către administratorii sau directorii emitentului numai după aprobarea prealabilă de către adunarea generală extraordinară a acţionarilor".

Dar, conform analizei Autorităţii, board-ul Prebet nu a convocat o astfel de adunare extraordinară în cadrul căreia să se aprobe achiziţia. De fapt, operaţiunea a fost decisă de Consiliul de Administraţie, în data de 4 mai, la un preţ de 2,1 milioane de euro.

Decizia ASF, care a fost luată în data de 10 august, poate fi contestată în 30 de zile de la transmitere.

La începutul lunii trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară a găsit că societăţile Acord Construct Alt, Anodin Assets şi GES - Green Energy Specialists, ce deţin împreună 44,42% din drepturile de vot ale Prebet Aiud (PREB), acţionează concertat în legătură cu societatea, astfel încât au obligaţia să depună documentaţia aferentă ofertei publice de preluare obligatorie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. aia sunt bani de stixuri

    semnat comenturi “cretine” 

    1. BA NU , SANT BANI DE SEMINTE , S-AU DE SIRETURI !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro